Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine göndermiş olduğu ek genelge sonrası Başyayla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Koray Çelik başkanlığında tekrar toplandı. İlçedeki yeni tip koronavirüs durumunu değerlendiren kurul, tedbirlerin kararlılıkla uygulanması sonucu vaka sayısının azaldığını açıkladı. Kovid-19 riskini analiz eden kurul, vaka sayılarının yok sayılacak derecede azaldığını açıklarken bu düşüşün vatandaşların rehavete kapılmasına yol açmaması amacıyla sıkı denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Başyayla Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ise; “İçişleri Bakanlığımızın 18.10.2020 tarihli ve 17174 sayılı yazısı doğrultusunda toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ilçedeki Covid-19 riskini analiz etmiş olup alınan tedbirlerin kararlılıkla uygulanması sonucuna varmıştır. Takip, denetim ve uyarı eksenli yapılan değerlendirmede ilçemizdeki vaka sayılarının yok denecek kadar az olmasının rehavete yol açmaması ve denetimlere devam edilmesi konusunda fikir birliğine varılmıştır.

19-25 Ekim haftası boyunca yapılacak denetimlerin değerlendirildiği toplantıda vatandaşlarımızı bilinçlendirmede kullanılacak anonslar ve sıklığı ile HES kodu denetimlerinin önemi görüşülmüştür. Kurumlar arası işbirliği ve eşgüdüm konularında mutabakata varılmıştır” ifadelerine yer verildi.