Etkinlikte bizzat elma toplayan Vali Tuncay Akkoyun, firma yetkilisi Ömer Lütfü Ertuğrul’dan şirketin faaliyetleri, üretim kapasitesi, üretim teknikleri ve üretim yapılan alanla alakalı bilgiler aldı.

Vali Tuncay Akkoyun, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada Karaman’ın elma üretiminde Türkiye’de sayılı şehirlerden olduğuna işaret ederek, “Karaman elma üretimi noktasında çok önemli bir konuma sahiptir. Karaman genelinde yaklaşık 209.000 dekarlık alanda yıllık 535.000 ton elma üretimi yapılıyor.” dedi.

“Bizim amacımız elma yetiştiriciliğinde Karaman’ı bir merkez haline getirmek. Sadece Türkiye’nin merkezi değil dünyanın merkezi haline getirmek. Karaman bunu hak ediyor, Karamanlı bunu hak ediyor.”

Doğru tarım tekniklerinin üretime sağladığı katkılara değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Burada bizim dikkatimizi çeken ve bizim önceliğimiz şudur; elma üretilirken ve tarımsal faaliyet yapılırken toprak ıslahından başlanarak doğru fidanlarla, modern yöntemlerle, bilimin ışığında tarımsal faaliyetlerimizi gerçekleştirmek. Elmalar yetiştirilirken nasıl titiz bir şekilde davranılıyorsa, elma hasadında da gerek toplama gerekse paketleme aşamasında çok titiz, dikkatli bir çalışma yapılmalıdır. Bizim çiftçilerimizden öncelikle beklediğimiz budur. Bizim dünya ile rekabet edebilmemiz, sektörde küresel anlamda ciddi bir yer edinebilmemiz için modern yöntem ve teknikleri kullanmamız, çok titiz bir şekilde çalışmamız gerekmektedir. Bizim amacımız elma yetiştiriciliğinde Karaman’ı bir merkez haline getirmek. Sadece Türkiye’nin merkezi değil dünyanın merkezi haline getirmek. Karaman bunu hak ediyor, Karamanlı bunu hak ediyor.” ifadelerini kullandı.


“ÇİFTÇİLERİMİZ NE KADAR MUTLU OLURSA BİZLER DE O KADAR MUTLU OLURUZ”

Vali Tuncay Akkoyun, çiftçilerin daha fazla üretim gerçekleştirebilmesi için gereken desteğin her zaman sağlanacağını vurgulayarak, “İnşallah önümüzdeki yıllarda da çiftçilerimize gerekli desteği sağlayacak, daha fazla üretim gerçekleştirmeleri için gerekli olan tüm gayreti göstereceğiz. Her zaman söylüyoruz çiftçilerimizin her dâim yanındayız. Bunu fiili olarak da göstermek adına buraya geldik. Çiftçilerimizin sevincine, mutluluğuna ortak olmak adına buradayız. Çiftçilerimiz ne kadar mutlu olursa bizler de o kadar mutlu oluruz. Hasadımız hayırlı olsun, bereketli olsun her yıl inşallah böyle bereketli olur. ” diye konuştu.

Daha sonra firmanın üretim kapasitesine dikkat çeken Vali Tuncay Akkoyun, “Şu an bulunduğumuz elma bahçesi, bahçenin çok ötesinde bir yer. Burası Avrupa’nın en büyük tek parça elma bahçesi. Yaklaşık 1 milyon 750.000 elma ağacı var. Bu sayı ciddi bir rakam. Engin Tarım, çiftçilerimize ve ülkemize örnek bir çalışma içerisinde, uzun yıllardır emek vermekte ve emeklerinin karşılığını üretimlerindeki yüksek kapasiteyle almış bulunmaktadır. Bu vesile ile ilimiz ekonomisine sağladıkları büyük katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu, İl Jandarma Komutanı V. Alb. Kenan Ay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram ve AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır da katıldı.