Polis evinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, yaklaşık 10 gün önce Karaman’da göreve başladığını ve Karaman’ı tanıma süresini kısaltmak için gayret ettiğini ifade etti.

Bu süre içerisinde tüm ilçeleri de ziyaret ettiğini vurgulayan Vali Akkoyun konuşmasının devamında; “Aynı zamanda Karaman’ın genel görünümüyle ilgili de çok kısa süre içerisinde bilgi sahibi olup inşallah en kısa sürede de ilimizin ihtiyaçları, sorunları neler ise onların üzerine yoğunlaşıp vatandaşlarımızın taleplerini gerçekleştirilmesi, sorunlarının çözülmesi ve Karaman’ımızın yaşanabilir bir kent olabilmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Biz her zaman basınımızla iş birliği içerisinde olmayı, basınımızla sürekli koordinasyon halinde olmayı önemseyeceğiz. Basınla kamu kurumu ve kuruluşlarının ilişkisinin de mutlaka açık ve şeffaf olmak bizim temel prensiplerimizden biri olacak. Ben şahsımda dahil olmak üzere bütün kamu kurumu ve kuruluşlarımızın kapıları sizlere sonuna kadar açık.

Tabi bunu söylememin sebebi şu, bizlerde sizlerde vatandaşlarımızın mutlu olması için, mutlu yaşaması için gayret ediyoruz. Bizler vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin hızlı, etkili bir şekilde etkili bir şekilde ulaşması için çalışıyoruz, sizlerde vatandaşlarımızın bilmesi gerek bilgileri, haberleri vatandaşlarımıza iletiyorsunuz. Dolayısıyla, hep beraber bir kamu hizmeti yürütüyoruz. Tabi sizler görevleri yürütürken birçok zorluklar yaşıyorsunuz. Muhabir olmak haberi hem sahada takip etmek hem burada takip edip onu metine dökmek, fotoğraflarla tamamlayıp vatandaşlarımıza iletmek hakikaten meşakkatli bir iş. Bu anlamda hepinize kolaylıklar diliyoruz. Tabi sizler görevlerinizi yaparken bizler sizlere her zaman kolaylıklar sağlayacağız. Her zaman görevlerinizi rahat yapabilmeniz için yaşadığınız sorunları, yaşadığınız problemleri ortadan kaldırmaya gayret edeceğiz. Bizlerinde sizlerden beklentisi cesaretli, doğru bir içerikli haber yapmak prensiplerinden ayrılmamanız. Bu anlamda zaten Karaman’daki gazetecilerimizin çalışmalarını daha önceden de burada görev yapan valilerimizle koordineli bir şekilde yürütmüşsünüz. Valilerimize her türlü yardımı her türlü desteği sağlamışsınız. Destekler derken bu yatırımları, bu projeleri vatandaşlarımıza iletilmesi noktasında ciddi bir gayret göstermişsiniz, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum.

Dediğim gibi cesaretli, ilkeli ve doğru haber yapmak kolay bir iş değil, bunun içinde sahada uğraşıyorsunuz. Bir an önce habere ulaşmak, haberin yanında olmak, haberi bir an önce haberleştirip vatandaşa ulaştırmak bu anlamda meşakkatli bir süreç, sizlere kolaylıklar diliyoruz. Bunların yanında özellikle günümüz şartlarında ifade etmek gerekirse sosyal medyadaki bu hızlı dönüşüm ve hızlı gelişim maalesef bazı haberlerin doğru veya yanlış olması noktasında doğruyu ve yanlışı ayırt etmek bazen zorlaşa biliyor. İşte bu noktada siz değerli basın mensuplarımızdan özellikle istirhamımız, demokratik, liyakat ve hukuk çerçevesinde yine sorumluluk bilinciyle takip etmeniz. Çünkü bazen bir haber veriliyor veya bir haber sitesi değil bir şahsın sayfasından hiçbir şekilde gerçekle örtüşmeyen bilgi veriliyor ve bir süre sonra bu bilgi vatandaşımızın karşısına sanki olmuş bir olay gibi gelebiliyor. Bu anlamda hepinizden sorumluluk istiyoruz, zaten gayretle görev yapıyorsunuz bunun bilimcidesiniz ama bu konuşma toplantısı vesilesiyle bunu sizlerden bir kez daha istirham ediyorum.

Sözlerimin başında dediğim gibi birer kamu hizmeti veriyoruz, hepimizin bir sorumluluğu var, başta benim sorumluluğum var. Bu anlamda sizlerden gerçekten gayret bekliyoruz. Bunun dışında dijitalleşme biliyorsunuz çağımızın bir vakası. Dijitalleşme bu sorunları beraberinde getiriyor. Az önce ifade ettiğim gibi dingin haberin ötesinde bazen de bu görüntü olabiliyor. Nerde, ne zaman çekildiği belli olmayan bir görüntü, bazen bilinçli ve kasıtlı olarak art niyetli olarak servis edilebiliyor. Bu anlamda da değerli basın mensuplarımız sizler bu konuda bilinçlisiniz. Hep birlikte bunun takipçisi olalım, hassas olalım. Bu anlamda vatandaşlarımızı tedirgin edecek, vatandaşlarımızı paniğe sevk edecek bu tür yalan, yanlış, kasıtlı hareketlere engel olalım inşallah. Tabi burada bizim yatırımlarımızı, faaliyetlerimizi vatandaşlarımıza iletmemizde en büyük etken sizlerseniz. Hep birlikte sizlere bu anlamda gerekli bilgileri açık ve net bir şekilde ileteceğiz. Bunların dışında sizlerin kamu kurumu ve kuruluşlarına yaptığınız bilgi taleplerinde altını çizerek söylüyorum her zaman açık ve şeffaf olacağız. İstediğiniz bilgileri tabi ki sizlere kolaylıkla temin edeceğiz. Dolayısıyla hep birlikte inşallah Karaman’ın daha yaşanabilir bir kent olması için, huzurlu bir kent olabilmesi için gayret göstereceğiz.

Sizlerin aracılığıyla şunları da ifade etmek istiyorum, Karaman’da 15 yıl kadar önce görev yapmıştım bu gelinen sürede şunu görüyorum Karaman gerçekten çok ciddi yatırımlar almış. Karaman’da çok güzel şeyler olmuş il merkezinde ve ilçelerinde. Bu anlamda benden önce görev yapan tüm valilerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Amirinden memuruna kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bize düşende bu başarı çitasını bir üst seviyeye yükseltmek ya da daha yukarılara götürebilmek. Bizden sonrada bu görevi inşallah layıkıyla teslim edebilmek” dedi.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.