İlçe ziyaretine Ermenek Kaymakamlığından başlayan Vali Akkoyun, Kaymakam Hacı Osman Hökelekli’den ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyareti esnasında Ermenek ilçesindeki ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi, kamu binalarının bireyselleştirilmesi gibi olumlu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Akkoyun, bu hususta emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra Ermenek Muhtarlar Derneğine ziyarette bulunan Vali Akkoyun, muhtarlarla bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Tuncay Akkoyun, programı kapsamında okullar bölgesinde Fikret Ünlü Yatılı Bölge Okulunu ziyaret ederek idareciler ve öğretmenlerle buluştu. Görüşme esnasında okulun geçmişteki başarılarından söz eden Vali Akkoyun: Şefkatli, merhametli, gayretli ve istikrarlı gençler yetiştirmek için emek ve çalışmanın önemine dikkat çekerek öğretmenlerimizin bu hususta gerekli özveriyi göstereceğine olan inancını belirtti. Daha sonrasında okul öğrencileriyle beraber öğle yemeğinde buluşan Vali Akkoyun, öğrencilerin okullarında halı saha olmadığını belirtmesi ve halı saha istemeleri üzerine okula halı saha yapılacağı müjdesini verdi.

İlçedeki programına esnaf ziyareti ile devam eden Vali Akkoyun, işletme sahipleriyle ve çevredeki vatandaşlarla sohbet edip sorun ve taleplerini dinleme imkânı buldu. Daha sonra ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Akkoyun Ermenek ilçesinden ayrıldı.

Ermenek’ten sonra Güneyyurt'a geçerek Belediye Başkanı Ahmet Arı ile görüşmesinin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Vali Akkoyun çilek üreticisi kadınlarla da bir süre sohbet ettikten sonra Güneyyurt’tan ayrıldı.