İl Özel İdaresi ekipleri tarafından asfalt kaplama çalışmalarının yoğunlukla sürdürüldüğünü ve köylerde refah düzeyinin artırılması maksadıyla bu tür çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayreti, vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşantı sürdürmeleri içindir.” dedi.

 “MUHTARLAR DEVLETİMİZİN KÖYLERDEKİ TEMSİLCİLERİDİR”

Vali Tuncay Akkoyun, köylerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespiti ve gerekli sosyal desteğin sağlanması konusunda muhtarların önemine dikkat çekerek, “Muhtarlar devletimizin köylerdeki temsilcileridir. Muhtarlar gören gözümüz, duyan kulağımızdır. Bizler, sizlerin aracılığıyla görüyoruz, duyuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamızda sizlerin desteği büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

 “KİMSENİN CANI YANMASIN, KİMSENİN EVİNE HÜZÜN DÜŞMESİN”

Toplantının devamında köylerde gerçekleştirilen düğün, nişan, asker uğurlama gibi etkinliklerde havaya ateş açma konusuna değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Mutlu günlerimizde havaya ateş açma gibi bir gelenek bizim örf ve âdetlerimizde bulunmamaktadır. Mutluluğu hüzne dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur. Kimsenin canı yanmasın, kimsenin evine hüzün düşmesin.” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca anız yakılması meselesine dikkat çeken Vali Tuncay Akkoyun, anız yakılmasının toprağa zarar vermesinin yanı sıra orman yangınlarına sebep olabileceğini belirterek anız yakılmaması hususunda duyarlı olunmasını ve çiftçilerin bu konuda uyarılmasını istedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Özmen ve ilgili kurum amirleri de katıldı.