“BİR ÜLKE BİLİM ÜRETEBİLİYOR, MEDENİYET İNŞA EDEBİLİYORSA BUNUN TEMELİNDE EĞİTİM VARDIR, SİZ KIYMETLİ İDARECİLERİMİZİN, ÖĞRETMENLERİMİZİN GAYRETİ VARDIR.”

Karaman Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Tuncay Akkoyun, eğitimin ve eğitimcinin önemine dikkat çekerek, “Bir ülke bilim üretebiliyor, medeniyet inşa edebiliyorsa bunun temelinde eğitim vardır, siz kıymetli idarecilerimizin, öğretmenlerimizin gayreti vardır. Bizler de sizlerin eğitim-öğretim gayretlerinizi destekleyerek şehrimizde eğitim-öğretimin daha iyi bir seviyeye yükselmesi için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz inşallah. Bizim amacımız Karaman’da var olan başarıyı daha yukarılara taşıyabilmek. Karaman’ı bölgemizin ve ülkemizin en başarılı ili haline getirebilmek.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE, EĞİTİM İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂNI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ.”

Okullarda başarı düzeyinin artırılması hususuna değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Bir okulda başarı; okul müdürü, idari kadro ve öğretmenlerimizin inanmasına bağlıdır. Okul müdürü, idari kadro ve öğretmenlerimiz başarılı olacaklarına inanırlarsa öğrencilerimiz muhakkak başarılı olacaktır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için sizlerden özel gayret bekliyorum. Eğitim ile ilgili her türlü desteği vermeye, eğitim için her türlü imkânı seferber etmeye hazırız. Yeter ki gayret edelim, yeter ki başarıyı yükseltmek adına mücadele edelim. Hamd olsun Devletimizin imkânları çok geniştir. Siz eğitim kahramanları öğretmenlerimizin haklarını ödeyemeyiz. Hep birlikte gayret edelim Karaman’ı çok iyi yerlere getirelim. Bizim öğrencilerimiz zeki, bizim öğretmenlerimiz gayretlidir. Bu düşüncelerle 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan da bulundu.