"Projem KOP ile Hayat Buluyor" Liseler Arası Proje Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Vali Tuncay Akkoyun, "KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu “Projem KOP ile Hayat Buluyor” Proje Yarışması bölgemiz ve illerimiz için gerçekten çok önemlidir. Aynı şekilde gençlerimizin, lise çağındaki kardeşlerimizin kendi bölgelerindeki, illerindeki sorunları tespit edip çözüm sağlama hedefiyle proje üretmeleri çok kıymetlidir. Proje yarışmamız, gençlerimizde farkındalık ve bilinç oluşturması açıdan da büyük önem taşımaktadır. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı malumunuz gelişmişlik farklarının azaltılması noktasında önemli görevler yürütmektedir. Bu anlamda özellikle Karaman özelinde yapmış oldukları projelerden dolayı hassaten teşekkür ediyorum. Bölgemizin ihtiyaçlarının tespiti ve bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında oldukça başarılı projeler yürütülüyor şu anda uygulamada olan projelerimiz ve bitmiş projelerimiz bulunmaktadır. Bu vesile ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Projem KOP ile Hayat Buluyor" proje yarışmasında Karaman'dan dereceye giren 3 öğrenciye ödülleri Vali Tuncay Akkoyun tarafından takdim edildi.

Ödül Töreni'ne, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan V. Murat Karakoyunlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.