Polisevinde düzenlenen akşam yemeği programı Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başladı.

Programın devamında bir konuşma yapan Vali Akkoyun: “Ay-yıldızlı şanlı bayrağımızın dalgalanmasında, milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşamasında en büyük pay şehitlerimize ve gazilerimize aittir. Yüzyıllardır vatanımızda hür bir şekilde yaşamamızı şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarına borçluyuz.” dedi.

Akkoyun konuşmasının devamında aziz milletimizin tarih boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin yolundan gittiğini, coğrafyalar fethettiğini, devletler kurduğunu, hakkın ve adaletin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, “Sultan Alparslan’ın 1071’de ebedî vatanımız olmak üzere kapılarını ardına kadar açtığı coğrafyamızın her bir karışında şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları ve fedâkârlıkları bulunmaktadır. İstiklâl şâirimiz Mehmet Âkif Ersoy’un İstiklâl Marşı’nda belirttiği gibi bastığımız yerler sadece kuru bir topraktan ibaret değildir. Bilakis altında kefensiz yatan binlerce şehit bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkatleri çeken Akkoyun şunları kaydetti:

“15 Temmuz darbe girişimi, istiklâlimize ve istikbâlimize yönelik en son saldırıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara çağırması ve milletimizin topyekûn elinde bayrak göğsünde imanla vermiş olduğu mücadele sonucunda hamdolsun bu alçak girişimi akamete uğrattık. Milletimiz 15 Temmuz’da dirayetini, cesaretini ve imanını en güçlü şekilde koruduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Rabbim o gece ülkesi ve milleti için kıyama duran, bu uğurda şehit ve gazi olan herkesten razı olsun. Bizlerin başta gelen görevlerinden birisi de şehit ailelerimizin ve gazilerimizin huzur ve refah içerisinde mutlu bir halde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bu vesileyle şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağımızı, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Her fırsatta şehit ailelerimizi ve gazilerimizi bizzat ziyaret ederek bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Özen göstermeye de devam edeceğiz.”

Programın sonunda Vali Tuncay Akkoyun ve eşi Canan Akkoyun şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile tek tek görüşerek bir süre sohbet etti.

Programa ayrıca AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve kurum müdürleri de katıldı.