Akkoyun, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, binlerce yıllık devlet geleneğimizin ve şanlı tarihimizin Anadolu topraklarında filizlenen son fidanı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. sene-i devriyesinin onurunu, gururunu ve sevincini yaşamaktayız.

Kökleri çok derinlerde ulu bir çınar timsali Türkiye Cumhuriyeti; engin tecrübe, binlerce yıllık birikim ve kadim medeniyetimiz üzerine tesis edilmiştir.

Bundan 99 yıl önce aziz milletimiz, çelikten iradesiyle yedi düvele karşı verdiği destansı istiklal mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırmış, bağımsızlık sevdasını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Bizler de bugün tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinleyerek bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak, devletimizi; eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma her alanda gerçekleştirdiğimiz atılımlarla kalkındırmaya, geliştirmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz.

Bölgesinde aktör olan, bulunduğu coğrafyada adaletin, huzurun ve umudun adı Büyük ve Güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Milletçe 2053 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirecek ve asrımızı “Türkiye Yüzyılı” olarak mühürleyeceğiz.

Bu kutlu yolda hedeflerimize emin adımlarla gururla ilerlerken, Aziz milletimiz ile birlikte vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıktıkça; bir, beraber, omuz omuza oldukça, hiçbir şer odağı kirli ellerini istiklâlimize ve istikbâlimize uzatamayacak, geleceğimize gölge düşüremeyecektir.

Bu duygularla kuruluşunun 99. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.

Tarih boyunca cennet vatanımız, ay yıldızlı bayrağımız ve mukaddesâtımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilik payesi ile müşerref olan fedakâr gazilerimizi ise hürmetle ve şükranla anıyorum.

Tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor; sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…”