Akkoyun, yayınladığı mesajında: “15 Temmuz, milletimizin istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkarak, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara karşı tarihi bir ders verdiği gündür.

15 Temmuz, Hakk’ın batıla, sadâkatin ihanete, mertliğin namertliğe galip gelmesinin adıdır.

15 Temmuz, bayrağımıza, vatanımıza, millî iradeye ve demokrasiye gönül verenlerin zaferidir.

15 Temmuz, milli mücadele zincirinin en son halkasıdır.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar…” diyerek milletimizi; sokaklara, meydanlara, millî iradeye sahip çıkmaya çağırmış; hain planları bozmuştur.

O gece, Ömer Halis Demir, Erol Olçok, İlhan Varank, Mustafa Cambaz, Muhammed Yalçın gibi 251 şehidimizin ve nice gazimizin kahramanca mücadelesiyle milletimizin bağımsızlığına karşı başlatılan hayâsızca akın durdurulmuş; ülkemiz, kardan aydınlık bir 16 Temmuz sabahına kavuşmuştur.

Bir ân bile tereddüt etmeden, sağına ve soluna bakmadan, nabız yoklamadan, tankların önüne kendilerini atarak gövdelerini kurşunlara siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Milletimiz; Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Çanakkale Zaferi’nde ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi topyekûn mücadele etmiş, hafızalardan asla silinmeyecek bir destan yazmıştır. Antep’i gazi, Urfa’yı şanlı, Maraş’ı kahraman yapan ruhun her daim diri olduğu ortaya konulmuştur.

Bizler milletçe vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, demokrasimize, devletimize sahip çıktıkça; hiçbir şer odağı kirli ellerini milletimizin istiklâl ve istikbâline uzatamayacaktır. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü; birliğimizi, şu içinde bulunduğumuz beraberliğimizi, kardeşliğimizi Allah’ın izniyle asla bozamayacaktır.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde, bir kez daha, elde bayrak dillerde tekbir kalplerde sonsuz iman ile tanklara göğsünü siper eden, üstün cesaret ve kahramanlık örneği gösteren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin ve her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkemizi muhafaza etsin.

Saygılarımla” ifadelerine yer verdi.