İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez eşliğinde gerçekleşen ziyarette Vali Sayın Fahri Meral okulda incelemelerde bulundu.
İlk olarak Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir’den okul ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Meral ardından okul aile birliği yöneticileri, öğretmenlerle bir araya geldi.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Meral, her alanda ülke gelişmişliğinin eğitimle doğrudan ilişkisinden bahsederek bunda en büyük söz sahiplerinin öğretmenler olduğunu ifade etti. 

Karaman’ın eğitim olanakları bakımından çok iyi bir durumda olduğunun altını çizen Vali Fahri Meral, ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı ve fiziki imkânların ülke ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Vali Meral, “Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yer alan bölümler ekonomik kalkınmanın temel unsurlarının atıldığı alanlar. Hedefimiz yenilenebilir enerjiden, bilişim sektörüne kadar çağın ihtiyaçlarını karşılayan ve geleceğe yön veren gençliği yetiştirmektir. Kalıplaşmış meslek algısının dışında çağın gerekleriyle ortaya çıkmış sektörlerde öncülük yapabilmek de önemlidir. Tecrübeli öğretmenlerimiz ve yenilikçi ruha sahip öğrencilerimizle bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

Ziyarette Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenleri rehberliğinde yaptıkları uluslararası yarışmalarda ödül almış robotları, okul imkânlarıyla yapılan drone ve güneş paneliyle çalışan araç hakkında Okul Müdürü Bülent Karademir tarafından bilgiler verildi. Ayrıca Vali Meral, Kent Güvenlik Sistemi (KGYS)’ye entegre edilmiş kamera sistemlerini inceledi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK)  tarafından organize edilen ve 2007 yılından beri düzenli olarak yapılan Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katılan Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018 yılında yarışmada “İnsansı Robot” ve “İnsansız Hava Aracı” kategorilerinde 3. lükler elde etti.
Ziyaretin son bölümünde okul ve bölümlerinde incelemelerde bulunan Meral, okul kütüphanesinde bir süre öğrencilerle sohbet etti.