Vali Meral yayınladığı mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99’uncu yıl dönümü ile Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın onuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ve yine vatanını ve istiklalini ancak kendi azim ve kararlılığının kurtaracağının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, gücünü milletten alan milletin egemenliğine dayalı Cumhuriyetimizin kurulmasında, milletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yürüyüşünde, büyük bir görev üstlenerek tarihimizdeki hak ettiği saygın yerini almıştır.

Büyük Önder Atatürk, tarihin her safhasında güçlü ve bağımsız yaşamış, kurduğu medeniyetlerle tarihe yön vermiş Milletimizin çok zor şartlar altında kurduğu ve tarihin altın sayfalarında yer almış, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş yıl dönümünü aynı zamanda tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan etmiştir.

Bizim en önemli görevimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ülkesini ve Milletini seven, Cumhuriyete sahip çıkan, demokrasiye ve hukuk kurallarına saygılı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmektir.

Sevgili Çocuklar;  sizler de Milletimizin gelecekte gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olması, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalaması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için daha çok çalışacak ve en güzel şekilde kendinizi yetiştireceksiniz. Biz sizlerle geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyeceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, tüm dünya çocukları arasında sevgi bağlarını güçlendirmesini, onları kardeşlik duyguları ile bir araya getirmesini ve dünya barışına katkı sağlamasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadele kahramanlarını saygı ve rahmetle yâd ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle kucaklayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.