Vali Meral yayınladığı mesajında; “2018 - 2019 eğitim - öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü karnelerin alınmasıyla sona ererek, öğrenci ve öğretmenlerimiz tatil dönemine girecektir. Hem öğretmen hem de öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından yorucu geçen bir sürecin ardından, çocuklarımız tatil dönemine gireceklerdir.

Öğrencilerimiz bir yıl boyunca ortaya koydukları emeklerin karşılığını almış olarak, bu sayede kendilerini değerlendirerek ve eksiklerini gidererek daha başarılı olacakları şekilde geleceklerini inşa edeceklerdir.

Çocuklarımızın karnelerinde almış olduğu notlar ne olursa olsun, onlar bizim için ayrı birer değerdir. Onlar bu ülkenin geleceğidir. Şartlar ne olursa olsun öğrenmekten, okumaktan ve bilgiden asla uzaklaşılmamalıdır.

Hep birlikte gayret ederek amacımız doğrultusunda hedeflere ulaşabilmek, çocuklarımızı kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek için başta ailelere büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.

Toplumumuzun kalkınması ve gelişmesinde, Cumhuriyetimizin güçlenmesinde, millî kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde fedakâr ve saygıyı hak eden öğretmenlerimizin de bu hususta bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında üstün gayret ve yüksek bilinç içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların sonucunun alındığı karne gününde hepinizi içtenlikle kutluyorum.

Bununla birlikte 15 - 16 Haziran Cumartesi, Pazar günlerinde de gençlerimizin geleceği için önem arz eden Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacaktır. Bu manada siz gençlerimizin sınavlarda başarılı olacağına ve çalışmalarınızın karşılığını en iyi şekilde bulacağınıza inancım tamdır.

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek tüm gençlerimize başarılar, yaz tatiline girecek öğrencilerimize de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum” dedi.