Valilik Karamanoğlu Mehmetbey Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimizin yağış açısından bereketli bir yıl geçirdiğini belirterek yağışların halkımızın ve özellikle çiftçilerimizin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Yoğun ve yağışlı bir kış dönemi yaşadıklarını söyleyen Vali Işık, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolların açılması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması noktasında karla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Karayolları ekiplerimiz iller arası yolların, il özel idaremiz ekipleri köy yolları, belediyemiz ise il merkezindeki yolların açılması için elbirliği ile güzel çalışmalar yapıyorlar. 7 / 24 saat esasına göre çalışmalarını yürüten ekiplerimiz ile birlikte trafiğin sağlıklı ve güvenli bir şekilde işlemesi için mücadele eden jandarma ve emniyet trafik ekiplerimize teşekkür ediyorum. Amacımız en iyi şekilde halkımıza hizmet etmek” dedi.

Kovid-19 ile mücadele noktasında muhtarlara uyarılarda bulunan Vali Işık, “Bilindiği gibi iki yıldır kovid-19 ile mücadele ediyoruz. Karaman Kovid-19 ile mücadelede son döneme kadar gayet başarılı idik. Fakat şu anda büyük bir yükselişe geçtik, belki bu hafta tabloya olumsuz yansıması beklenen ve vaka sayısındaki artışın en fazla olduğu iller arasında olma riskimiz dahi var. Kovid-19 salgını henüz geçmedi, bunun bilinmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki duyarlılığımızı ve mücadelemizi sonuna kadar sürdürmemiz gerekiyor. Sizlerden istirhamım özellikle maske ve mesafe konusunda mahallenizdeki halkımızı uyarmanız. Biz bu uzun soluklu mücadeleyi birlikte verdik ve çok güzel bir şekilde tamamladık gibiydi ama son artışlar durumun seyrini değiştirdi. Bu mücadeleyi kazanmamız için toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Bilinçli ve şuurlu bir şekilde hareket edersek özlediğimiz günlere dönmemiz uzak değil. Hep beraber el birliği ile bu mücadeleyi kazanabiliriz “dedi.

Vali Işık, muhtarlardan kendi bölgelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tespit edilerek ilgili kurumlara bilgi verilmesini ve insanlarımızın bu zorlu kış günlerinde mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında gereken çalışmaların yapılması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Kovid- 19 salgını ile mücadele ve aşılama çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, mahalle muhtarlarına konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun tarafından bilgilendirmelerde bulunularak, son dönemde yaşanan vaka sayısındaki artışın nedenleri ile Kovid-19 salgını ile mücadele noktasında alınması gereken tedbirler ve aşılama çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
 

Soru cevap kısmıyla devam eden toplantının sonunda Vali Mehmet Alpaslan Işık, muhtarlara ve katılımcılara katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisinde bulundu.