Belediye Başkanlığı binası önünde kurulan aşılama noktasında yürütülen çalışmaları bir süre yerinde takip eden Vali Işık, sağlık ekipleri tarafından yürütülen ve beldede yaşayan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği aşılama çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Burada aşı sırası bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet ederek aşılarını ihmal etmeden tam ve zamanında olmaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Işık, aşıların yaptırılmasıyla birlikte aynı zamanda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının, salgının yayılımının önlenmesi ve yürütülen mücadelenin başarılı olmasında son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

 “YERİNDE AŞI UYGULAMASI İLE AŞI OLMAYI BEKLEYEN YAŞLI VATANDAŞLARIMIZIN AŞI OLMALARI SAĞLANDI”

Kampanya çerçevesinde beldede yaşayan ancak yaşlılık veya yaşamış oldukları çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yürümekte zorlanan hasta vatandaşlarımız il sağlık müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından evlerinde ziyaret edilerek yerinde aşı uygulaması ile birlikte aşı olmaları sağlandı. Eşlik ettiği ev ziyaretleri sırasında aşıları yapılan vatandaşlarımızla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, Kovid-19’a karşı aşıların zamanında yapılmasının önemine değinerek, salgından korunmanın ve sağlıklı bir yaşam sürebilmenin yolunun aşıların tam ve zamanında olunması ile bireysel anlamda alacağımız tedbirlere bağlı olduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında aşıları tamamlanan yaşlı vatandaşlarımız da sağlık ekipleri ile birlikte aşılama çalışmalarına katılan Vali Işık ve beraberindeki heyete ziyaretleri nedeniyle teşekkür ettiler.

Beldede Çarşamba günleri kurulan halk pazarının yanı sıra işyeri ve işletmeleri de ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret ettiği esnaflara aşılarını tam ve zamanında yaptırmaları konusunda gereken titizliği göstermelerini istedi. İlimizin haritadaki konumunun mavi renge dönüştüğünü ifade eden Vali Işık, ancak normalleşme süreci ile birlikte yaşanan vaka sayısındaki artışın endişe verici boyutta olduğunu söyledi.

Salgınla mücadele konusunda toplumun herkesimine önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Işık, Kovid-19 salgını ile mücadelenin başarıya ulaşmasının temel şartının aşılama çalışmalarına halkımızın gereken önemi vererek zamanında aşılarını olmaları ve bununla birlikte maske kullanımı, mesafe ve temizlik kurallarına sıkı bir şekilde uyulmasıyla mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Akçaşehir Belediye Başkanlığı ile beldedeki ziyaretlerini tamamlayan Vali Işık'ın beldedeki ziyaret ve incelemelerine İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ve İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ile Akçaşehşir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen eşlik etti.