Karaman Valiliği organizasyonunda gerçekleştirilen “Ben Olsaydım” temalı Bağımlılıkla mücadele çalıştayına katılan ve katkı sağlayanlara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı sona erdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Çalıştaya ilişkin kapanış değerlendirmesi sunumun ardından iki gün süren çalışmalar sonrasında Çalıştaya katkı sağlayanlara Vali Mehmet Alpaslan Işık ve il protokolü tarafından belgeleri verildi.

Belge töreninin ardından Çalıştaya katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, bağımlılıkla mücadele konusunun toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek “Az önce iki gün süren Çalıştay boyunca sürdürülen çalışmalar sonrasında ortaya çıkan önerileri hep birlikte dinledik. İnşallah hep birlikte verdiğimiz bağımlılıkla mücadelemizde başarılı olacağız. İki ay önce bakanlığımızın özellikle uyuşturucu madde bağımlılığı ile göndermiş olduğu rapora göre maalesef ilimiz bu konuda riskli iller arasında yer alıyor ve üst sıralarda olduğumuzu müşahede ettik. Onun için hep birlikte el ele gönül gönüle vererek çok çalışmamız lazım. Bu konuyu sadece bir Çalıştay düzenleyerek bırakmamamız gerekiyor. Mücadelemizi toplumun en alt kesiminden en üst kesimine kadar tüm katmanlarıyla birlikte sürdürmemiz gerekiyor. İnşallah bu Çalıştay bir başlangıç olacak. Bu vesile ile Çalıştaya katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.