Vali Mehmet Alpaslan Işık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Bugün milli iradenin vücut bulduğu, aziz milletimizin kudret ve kararlılığının ilan edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruluşunun yıl dönümünü; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102’üncü yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapan milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde dönüm noktası, millet egemenliğimize dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan’ı sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan ederek onlara duyduğu güveni de göstermiştir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da Atatürk’ün kendilerine duyduğu bu güvenin bilinciyle, ülkemizi geleceğin dünyasında çok daha üst seviyelere taşıyacaklarına, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin de üzerine çıkaracaklarına yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle başta Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. Kuruluş yıl dönümünü, çocuklarımızın ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bayramımız kutlu olsun!” dedi.