Polisevinde düzenlenen veda yemeğine Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra eşi hanımefendi Munise Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancıoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Düzenlenen veda yemeği programında konuşma yapan Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı: “Karaman’da görev yaptığı süre içerisinde devletin sıcak ve güler yüzü olan, Hızır misali darda kalanların imdadına koşan halkın valisi Sayın Mehmet Alpaslan Işık valimize şükranlarımızı arz etmek için bir araya geldik. Sayın valim, görev süreniz boyunca biz meslektaşlarınıza abilik babalık yaptınız. Bizlere her zaman destek ve örnek oldunuz. Sayın valim, mülkü idari camiasının Alpaslan babası, sizlerle birlikte çalışmaktan şeref duyduğumuzu ifade etmeyi borç bilerek bundan sonraki hayatınızda ailenizle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyor saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ise: “Bugün İçişleri Bakanlığının Alpaslan abisini Ankara’ya yolcu etmek için toplandık. İki yıllık görev süresi boyunca Karaman’da beraber mesai yaptık. Mütevazı kişiliği, beyefendiliği, dürüstlüğü ve devlet adamlığıyla hepimize örnek teşkil etmiş bir valimizdir. Bundan sonraki görevinde, yaşamında, eşi ve çocuklarıyla beraber sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Kendisine buradan teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Onuruna düzenlenen yemekte veda konuşması yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık Atatürk’ün ata diyarında görev yapmaktan çok mutluluk duyduğunu ifade etti.

Işık, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti:

“Ben sevgili hemşehrilerim diyerek başlamak istiyorum. Hepimiz Karamanlıyız, burada görev yapan kişilerde Karaman’da görev yaptıkları süre içerisinde hep Karamanlı, ben bundan sonra da Karamanlıyım. Bildiğiniz üzere burası benim ilk valiliğimdi. Tabi ilkler hiç unutulmaz dolayısıyla birçok anımız var, birçok kazancım var. Ben buradan gidişi çokta kötü görmüyorum çünkü kazancıma baktığım zaman çok büyük şeyler kazandım. Her şeyden önce dost biriktirdim, dost kazandım. Allah’a bin şükür kimseye düşmanlığım yok kimseyle bir kavgam yok. Zaten biliyorsunuz burası Yunus Emre’nin memleketi, hoşgörünün memleketi kavga etmeye gelmedik diyor kendisi. Dolayısıyla Atatürk’ün ata diyarında görev yapmaktan da çok mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Onun ilkelerinden taviz vermeden demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir valisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın atamasıyla buraya geldim. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle başka bir göreve geçiyorum. Allah buraya gelen arkadaşımıza yardım etsin daha önceden de kendisini tanıyorum. En az benim kadar burada gayretli çalışmalar yapacağına inanıyorum, şimdiden onun müjdesini de sizlere veriyorum. Ben hepinizden helallik istiyorum. Özellikle birlikte çalıştığım arkadaşlarım kim olursa olsun her zaman yanımda oldular. Görev ve unvanı ne olursa olsun herkes bana destek oldu. Biliyorsunuz pandemi de geldik, salgın vardı çok zor şartlar altında birçok şeyleri birlikte yaptık birlikte başardık. Eğer çorbada tuzum olduysa çok mutluluk duyuyorum. Elbet her şeyin bir sonu var bizimde buradaki nasibimiz bu kadarmış. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikte görev yapmaktan, görev yapmayıp ta sizleri tanımaktan çok mutlu oldum.”

Program Vali Işık’a verilen hediyeler ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.