Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Kamuran Ballı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcıları Eyüp Hüsamettin Aslan ve Mahmut Güventürk katıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Tüm Türkiye’de Koronavirüs vakalarında büyük bir artış var, bu artış ilimizde de azımsanmayacak kadar büyük oranlara ulaştı. Bu toplantıyı yapmamızın amacı salgın yerlerinin; düğün salonları, kafeler, pazar yerleri gibi insanlarımızın toplu bulundukları yerler olduğu teknik bilgiler doğrultusunda belirlendi. Bunun üzerine biz ilk tedbir olarak Türkiye genelinde düğün salonlarında yapılan uygulamanın bir benzerini ilimizde gerçekleştirdik. Onun dışında kafelerde oturma düzenlerini açık ve kapalı alan farklılığı oluşturarak işletmenin alanının yarısı kadar kişi alabilecekleri yönünde ve diğer yerlerde ise dörtte birini alacak şeklinde benzer düzenlemeler gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasının devamında, “Biliyorsunuz pazar yerleri ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığının uygulamaları kapsamında ‘pazarlara tek giriş-çıkış ve eldiven kullanılacak’ gibi bir takım düzenlemeler vardı ama bu düzenlemeler zamanla biraz rehavetle biraz da salgının hızının düşmesi üzerine vazgeçildiğini ve gevşetildiğini belirten Vali Işık, “Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, artık bu şekilde devam ettirmemiz mümkün değil. Onun için pazarcılar ve belediyeden yetkili arkadaşlarımızla birlikte pazar yerleriyle ilgili belirlediğimiz alanlar oldu. Bu belirlediğimiz alanlarda pazar yerlerimizi kalıcı, düzenli ve tertemiz bir şekilde yerleştirme gibi bir düşüncemiz oluştu” dedi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık konuşmasının sonunda, “Tabi biz bunu tepeden yapma gibi bir arzumuz yok, esnafımızla hep birlikte el birliğiyle ilimiz için nasıl en güzel bir şekilde yapabiliriz? bunun çabasındayız. Bu toplantıyı yapmamızın temel nedeni de budur. Biz sizlerin önceden görüşlerini alalım istedik. Bu şekilde giderse ileriki günlerde pazarlarımız çalışamaz hale gelecek. Onun için en azından bu Pandemi sürecini atlatana kadar geçici bir çözüm üretiyoruz, eğer bundan memnun kalınırsa belki de böyle daha iyi oldu diyeceksiniz diyerek, el birliğiyle halkımız için çözüm üretmeliyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.


Toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ın bilgilendirme konuşmaları ve pazarcılar esnafıyla ilgili odaların temsilcilerinin görüş ve önerileriyle sona erdi.