Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Işık, iki haftadır Sağlık Bakanlığı tarafından yüz bin nüfusa düşen vaka sayısı üzerinden illerin dört kategoriye ayrıldığını belirterek, ilimizin son iki hafta boyunca kırmızı bölgede yani çok yüksek riskli bölgede bulunduğunu söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kurum personellerinin yanı sıra oda başkanlarının ve sağlık müdürlüğünün özverili çalışmaları sayesinde ilimizin kırmızı olan konumunu turuncuya düşürdüklerini ifade eden Vali Işık, “İnşallah bundan sonra daha da düşüreceğiz. Tabi bunun bizim için sevindirici bir yönü de esnafımızın uzun zamandır kapatmış olduğu işyerlerini yeniden açması söz konusu olacak. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Kırmızı olanların dışında diğer üç ilde nasıl açılıyorsa bizim ilimizde de o şekilde açılabilecek. Tabi bunun süreğen olması ve devamlılık arz etmesi gerekir. Biz bunu çok sıkı tedbirlerle götürmeliyiz ki yarın yine kapatmak zorunda kalmayalım. Onun için sizlerle bir araya gelerek bu toplantıyı yapmak istedik. Bu konuda sağlık müdürlüğümüz sizi bilgilendirecek. Hem de sizleri dinleyerek bir yol haritası çizmek istiyoruz. Bu mücadelenin başarılı olması açısından çok önemli. Bu süreçte iller kendi aralarında yarışmaya girdi adeta ve kendileri alacakları kararlarla bu süreci yönetecek. Biz tepeden inme kararlar almayacağız. Sizlerle yüz yüze sık sık toplanarak neler yapabiliriz, ne gibi tedbirler alabiliriz, bu işi hem nasıl bitirebiliriz, hem de esnafımız nasıl işlerine devam edebilir. Bunun çalışmaları içindeyiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak kategorilere ayrılan ve turuncu konumda bulunan ilimizde normalleşme sürecine geçilebilmesi için alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantıda; Kafe, lokanta, çay ocakları, berber salonları, kuaförler ve alışveriş merkezleri gibi halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde alınan tedbirlerin titizlikle uygulanarak takip edilmesi noktasında oda başkanlarından hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Işık, Karaman’ın zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bizim her şeyi bilmemize imkân yok. Bu noktada sizlerin bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz. Sizler bizim elimiz kolumuz olacaksınız” dedi.

Vali Işık, virüsü yenmenin en pratik yolunun sokak ve caddelerdeki sosyal hareketliliği en aza indirmek olduğunu belirterek HES kodu uygulamasının belirlenen alanlarda ve işyerlerinde titizlikle uygulanmaya devam etmesinin virüs ile mücadele de önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Halkın da katılımıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek ilimizin normalleşme sürecine daha çabuk girmesi sonrasında sosyal ve gündelik hayatımızın normale dönebilmesinin yolunun alınacak tedbirlere titizlikle riayet edilmesi ile mümkün olabileceğini ifade edem Vali Işık, covid ile mücadelede özellikle maske, mesafe kuralı, temizlik ve kalabalık ortamlardan uzak durarak Sağlık Bakanlığının yayınladığı haritada şu an turuncu olan ilimizin durumunu mavi konumuna getirebiliriz” dedi.

Vali Işık, normalleşme sürecine yönelik gerçekleştirilen bu toplantı ile birlikte belirlenen saatler aralığında hizmet vermeye başlayacak esnaflara da hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulunarak toplantıya katılımlarından ve katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ise illere göre haftalık vaka sayısı konusunda bilgiler verdiği konuşmasının devamında covid-19 normalleşme sürecine ilişkin olarak katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.

Katılımcıların da görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantı, konuya ilişkin soru cevap bölümüyle sona erdi.

Vali Işık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Kamuran Ballı, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, İl Yazı İşleri Müdürü Metin Görcü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Uysal ve oda başkanları katıldı.