Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Işık, “biliyoruz ki pandemi sürecinde uzun süredir kapalı kalarak kazancınızın sekteye uğraması şüphesiz sizlerin olduğu kadar bizleri de üzdü. Belki siz hayatınızı bir şekilde idame ettirebilirsiniz ama yanınızda çalışan insanları da düşündüğümüz zaman çok zor bir dönemden geçtiğinizi biliyoruz. Bu sürecin olumsuz etkilerini silebilmek ve yeniden faaliyetlerinize devam edebilmeniz için sizler de bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmasında yaşanan bu olumsuz süreci hep birlikte atlatacağız diyen Vali Işık, HES kodu uygulamasının uygulanması, kapalı ve işyeri önlerinde sigara içilmesinin önlenmesi, kafe ve lokantalarda masaların birleştirilmesi ya da ekstra masa konulması ve işyerinde temizlik kurallarına titizlikle riayet edilmesi konularında işletme sahiplerine uyarılarda bulunarak, covid-19 ile mücadeleyi kazanabilmek ve hayatımızı yeniden normal akışına dönebilmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu salgını elbirliği içerisinde birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ederek yenebileceklerini ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, işletmelerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yeniden açılabilmeleri ve faaliyetlerine devam edebilmeleri için böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Dinamik Denetim Modeli” uygulaması kapsamında 4 Mart 2021 Perşembe günü itibariyle 81 ilde eş vakitli denetimler yapılacağını ve bundan sonra mücadelenin sahada verileceğini söyledi.

Denetimler kapsamında işyeri sahipleri ve esnaflarla bir araya geleceklerini söyleyen Vali Işık, “uzun zamandır kapalı olan esnaflarımızın açılması ve kendilerini bir an önce toparlamaları bizi de mutlu edecek. Allah’ın izniyle Karaman halkı ve siz esnaflarımızın desteği ile mücadeleyi hep birlikte kazanacağız” dedi.

Toplantıda ilimizin şu an kritik bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Vali Işık, temel amaçlarının alınan tedbir ve önlemlerle birlikte ilimizin haritadaki yeri olan turuncu konumdan mavi konuma getirerek normalleşme sürecinin tüm kesimlerde daha hızlı ve çabuk başlamasını sağlamak olduğunu söyledi. Elbirliği içerisinde tüm halkımızın desteği ve inancıyla mavi bir yolculuğa çıkacaklarını söyleyen Vali Işık, “işyerlerimizin devamlılığını sağlamak ve halk sağlını korumak için sizlerin desteği çok önemli. Sizlerle birlikte çalışarak bu işi başaracağız ve covid-19 ile mücadelemizi he birlikte kazanacağız” dedi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun katılımcılara yönelik olarak ülkemiz ve ilimiz genelinde yaşanan vaka sayısının istatiksel verilerle ifade edildiği bilgilendirme sunumu yaptı.

İşletme sahiplerinin konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini belirtmesiyle devam eden toplantının sonunda Vali Işık, işyeri sahibi ve esnaflara hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.