Vali Mehmet Alpaslan Işık, Kazım Karabekir Paşa'nın ölümünün 74. yıldönümü vesilesi ile yayınladığı mesajında: "Birinci Dünya Savaşı ve İstiklâl Savaşımızın unutulmaz kahramanlarından Şark Cephesi Komutanı, Kâzım Karabekir Paşa’yı ölümünün 74’üncü yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarından, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin eski başkanlarından, büyük asker ve devlet adamı Kâzım Karabekir Paşa, gerek 1. Dünya Savaşı’nda, gerekse Türk Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve diğer silah arkadaşları ile birlikte büyük yararlılıklar göstermiş değerli bir asker, savaş sonrasında da ülkemizin ve milletimizin yeniden ayağa kalkması için çalışmış, önemli fedakârlıklarda bulunmuş büyük bir devlet adamıdır.

İstiklal Savaşı’nı başlatmak üzere Anadolu’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk’e en büyük destek, Kâzım Karabekir Paşa'dan gelmiştir. Karabekir Paşa, “Bütün kolordumla emrinizdeyim. Bütün emirleriniz, yine eskisi gibi, harfiyen ve derhal yerine getirilecektir” diyerek, eşi az bulunur bir vatanseverlik örneği sergilemiştir.

Ülkemizin ve milletimizin kurtulması için cephede yaptığı büyük mücadelelerini cephe gerisinde de sürdürmüş, milletimizin gerçek kurtuluşa ancak eğitimle kavuşabileceğinden hareketle, özellikle doğu illerini eğitim yuvaları ile donatmıştır. Bu çalışmalarından dolayıdır ki, Kâzım Karabekir Paşa’ya ‘Yetimler Babası’ unvanı verilmiştir.

Kâzım Karabekir Paşa’nın ölümünün 74’üncü yıl dönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.