İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının uygulanması ile ilgili kamu hizmeti veren iş kolları ve yaşam alanlarında incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğini denetledi.

Gerçekleştirilen denetimlerde işyeri sahiplerine ve vatandaşlara temizlik, maske kullanımı ve fiziksel mesafe kurallarına uyulması konusunda rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve personelinin de katıldığı “Sağlık İçin Hepimiz İçin” parolasıyla yapılan denetimler, iş alanlarının ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu “İsmet Paşa Caddesi, Kâzımkarabekir Caddesi, Yunus Emre Caddesi, 2. İstasyon Caddesi, 30 metrelik Yol Üzeri, Kemal Kaynaş Caddesi, Mut Caddesi ve Molla Fenari Caddesi” üzerinde hizmet veren alışveriş merkezleri, kahve, lokanta, çay bahçesi, kıraathane gibi iş kolları ve yaşam alanlarında gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ın da katıldığı çarşı merkezinde hizmet veren işletme ve esnafları içerisine alan denetimler sırasında Vali Mehmet Alpaslan Işık, özellikle girişlerde ateş ölçülmesi, işletmelerde bulunan masa ve sandalyeler arası sosyal mesafe kuralına uyulması, maske kullanımı ve temizlik konusunda işletme sahipleri ve vatandaşlara uyarılarda bulunarak, virüsün yayılmasını engellemek için kurallara uyalım gelen müşterilerinizin de uymalarını sağlayalım dedi.