Gerçekleştirilen ev ziyaretleri çerçevesinde ilimiz Yenişehir mahallesini ziyaret eden Vali Işık, bir araya geldiği vatandaşlara kurallara ve tedbirlere riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunarak görünmeyen bu sinsi düşmanla mücadelede vatandaşlardan kendilerine destek olmalarını istedi.

Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı ve Yenişehir Mahallesi muhtarı Yaşar Üzüm ile birlikte ziyaret ettiği evlerde birebir görüştüğü vatandaşlara son dönemde ülke genelinde yaşanan vaka sayısındaki artışın ilimizde de yaşandığına dikkat çeken Vali Işık, vatandaşlardan maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı, temizlik ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Ziyaretlerde verilen mücadelenin başarılı olması ve koronavirüs salgınının tamamen izole edilerek günlük ve sosyal yaşantımızın normale dönebilmesi için tedbirlere ve kurallara uyulmasının çok önemli olduğunu dile getiren Vali Işık, “inanıyorum ki sizlerin desteği ile bu salgını hep birlikte yeneceğiz. Yeter ki kurallara ve alınan tedbirlere harfiyen uyalım. Normal hayatımıza yeniden kavuşabilmemiz için verdiğimiz bu mücadelenin hedefine ulaşabilmesi için sizin vereceğiniz destek koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz çalışmalara yardımcı olacaktır. Koronavirüs ile mücadelemizin etkin ve karalı bir şekilde sürdürebilmemiz için sizlerden ricam salgının artış gösterdiği bu dönemde ev ziyaretleri, düğün, cenaze, taziye ve doğum günü gibi salgının yayılmasına zemin hazırlayan ortamlardan uzak durmanız. Bu zor ve sıkıntılı günleri hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.


Ziyaret ettiği Yenişehir Mahallesi sakinleri de ziyaretlerinden dolayı Vali Işık’a teşekkür ederken mahalle sakinlerinden bir vatandaşımız yaklaşık 31 yıldır aynı mahallede ikamet ettiğini ancak ilk kez bir Valinin mahallelerini ziyaret ettiğini belirterek ziyareti nedeniyle Vali Işık'a teşekkür etti.


Yenişehir mahallesinde gerçekleştirdiği ev ziyaretleri sırasında karşılaştığı çocuklara özellikle temizliklerine dikkat etmeleri, fiziki mesafe kuralı ve maske kullanımı konusunda nasihatlerde bulunan Vali Işık, çeşitli hediyeler verdiği ve kendisiyle fotoğraf çekilme isteğinde bulunan çocuklarla fotoğraf çektirerek mutluluklarına ortak oldu.


Vali Işık’ın Yenişehir mahallesindeki ev ziyaretlerine Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, İl Yazıişleri Müdürü Metin Görcü ve mahalle muhtarı Yaşar Üzüm eşlik etti.