Kâzımkarabekir İlçe Kaymakamlığı ile ziyaretlerine başlayan Vali Işık, Kaymakamlık binasında düzenleme yapılarak yeni bir anlayışla hizmet vermeye başlayan ilçe nüfus müdürlüğü bürosunda incelemelerde bulundu. Vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi amaçlanan hizmet birimi hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Mehmet Alpaslan Işık, daha sonra belediye başkanlığını ziyaret ederek köy ve mahalle muhtarları için düzenlenen teşekkür belgesi takdim programına katıldı.

Belge takdimi öncesinde muhtarlara hitap eden Vali Mehmet Alpaslan Işık; “Kâzımkarabekir ilçemizde alınan önlem ve tedbirlerle birlikte vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde Covid-19 vakasının yaşanmaması bizi oldukça mutlu ediyor. Ortada bir başarı varsa bu ilçe kaymakamımız ile birlikte siz değerli muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın konuya gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet sayesindedir. Bu konuda sizin destekleriniz ve çalışmalarınız çok önemli. Sizden istirhamımız bu durumun devam etmesi için çalışmalarını sürdürmeniz. Bu olumlu durumun devam etmesi açısından bölgenizde yaşayan insanları sürekli olarak uyarmanız gerekiyor. Sizin uyarılarınızı dikkate almayanları ise en kısa süre içerisinde kolluk kuvvetlerine bildirebilirsiniz. Gösterdiğiniz çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum” dedi.

Belediye başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programın devamında köy ve mahalle muhtarlarına covid-19 ile mücadelede gösterdikleri başarılı çalışmaları nedeniyle Vali Işık ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildi.

"ESNAFLAR ZİYARET EDİLDİ"

Kâzımkarabekir ilçesindeki ziyaretlerini işletme sahipleri ve esnaflarla sürdüren Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret ettiği işyeri sahiplerine Covid-19 ile mücadelenin başarıya ulaşması noktasında mücadelenin taviz verilmeden yürütülmesi gerektiğini söyledi. İşyeri sahiplerine özellikle fiziki mesafe, maske kullanımı ve masa düzeni konusunda uyarılarda bulunan Vali Işık, işletmelerimizin açılmasıyla hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ifade ederek “Yaşanabilecek olumsuz durumlardan titizlikle kaçınmamız gerekiyor. Bu konuda halkımızın desteğini de bekliyoruz. İşyerlerimizin tekrar kapanmaması için hep birlikte mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

"ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITIMI YAPILDI"

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilçe ziyaretleri kapsamında daha sonra Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kâzımkarabekir Ortaokulunda eğitim verecek olan “Tasarım Beceri Atölyesi, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Ahşap Atölyesi ve Okul Kütüphanesi’nin açılışının yanı sıra uzaktan eğitime erişme imkânı bulunmayan öğrenciler için hazırlanan tablet dağıtım programına katıldı.

Açılış konuşmasının ardından öğrencilere tabletlerini veren Vali Mehmet Alpaslan Işık, “eğitimin hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek öğrencilerimizin daha iyi şartlarda daha kaliteli eğitim almasına olanak sağlayacak bölümlerin açılmasında ve okulun teknik destek almasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra eğitime gönül veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında Vali Işık ve il protokolü tarafından öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Okul bünyesinde eğitim verecek olan Tasarım Beceri Atölyesi, Bilişim Teknolojileri Sınıfı, Ahşap Atölyesi ve Okul Kütüphanesi’nin bölümleri açılışının ardından sınıf ve atölyelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Işık, daha sonra aynı bölgede eğitim - öğretim faaliyetlerini sürdüren İclal Karabekir Anaokulunu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi. Anaokulu öğrencileriyle bir süre sohbet eden Vali Işık, keyifli anların yaşandığı ziyaret sonrasında öğrencilere eğlenceli vakit geçirmeleri için çeşitli kitaplar hediye etti.

Kâzımkarabekir İlçe Jandarma Komutanlığı ile ilçedeki ziyaretlerini sürdüren Vali Işık, burada kurumun bölgede yürüttüğü faaliyet ve çalışmaları içeren bilgiler aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın Kâzımkarabekir ilçesindeki ziyaretlerine; Kâzımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Ayrancı Kaymakamı Evren Çakır, Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, Sarıveliler Kaymakamı Ayşegül Efe, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin ve kurum müdürleri katıldı.