Toplantı öncesinde konuşan Vali Işık, İstiklal savaşının unutulmaz siması Kâzım Karabekir Paşa’nın farklı yönleriyle ülkemize mal olmuş tarihi bir kişilik olduğunu dile getirerek toplumun hafızasında önemli bir yer edinmiş olan Kazım Karabekir Paşa’yı ebediyete irtihalinin 73’ üncü yıldönümünde kendisini rahmetle yad ediyorum dedi.

Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlara seslenen Vali Işık, ilçenin mevcut genel sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü noktasında yapılması gereken çalışmaları görüşmek üzere muhtarlarımızın da katılımlarıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, ilimizin ve ülkemizin şu andaki en büyük sorunu olan koronavirüs ile mücadelenin il genelinde etkin ve kararlı bir sürdürüldüğünü belirterek bu kapsamda yürütülen uygulamalar ile birlikte denetim mekanizmasının iyi işletilmesi ve halkımızın konuya gösterdiği duyarlılık sayesinde ilçede pozitif hasta sayısı bulunmamasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Vali Işık konuşmasında alınan önlem ve tedbirler ile birlikte yaklaşık sekiz gündür Kâzımkarabekir ilçemizde vaka sayısının yaşanmadığını belirterek aynı güzel ve olumlu sonuçların ilimize de yansımasını umut ettiklerini ifade etti. Vaka sayısındaki düşüşün ve aynı zamanda aşılama çalışmalarının yapılmaya başlanması ile birlikte vatandaşların rehavete kapılmamaları konusunda muhtarlara uyarılarda bulunan Vali Işık, özellikle maske, mesafe, temizlik ve toplu yerlerde bulunmayarak kurallara uymaya devam etmeliyiz. Bu salgınla mücadeleyi hep birlikte kazanacağız. Bu vesile ile ilçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, kurum amirlerimize, güvenlik güçlerimize, mahalle ve köy muhtarlarımıza çalışmalarından ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun'un koronavirüs salgını ve aşılama çalışmaları hakkında katılımcılara yönelik gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunun ardından söz verdiği muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, muhtarların sorun ve taleplerine yönelik değerlendirme yapmak üzere ilgili kurum temsilcilerine söz verdi.

Vali Işık Kazımkarabekir ilçesindeki ziyaretlerini daha sonra Konya yolu üzerinde faaliyet gösteren Kombassan Golda fabrikası ile sürdürdü. İlçenin en önemli sanayi kuruluşu olan ve gıda sektöründe hizmet veren fabrikada bir süre incelemelerde bulunan Vali Işık, üretimi yapılan ürünlerin yanı sıra fabrikanın ilimiz ekonomisine sağladığı katkı ve personel yapısı hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kombassan Golda fabrikasındaki incelemelerinin ardından ziyaret ve incelemelerine daha sonra Kazımkarabekir ilçesi entegre devlet hastanesi ile devam eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, incemelerde bulunduğu hastanede görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun’dan hastanenin genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Işık, ziyaretin sonunda pandemi sürecinde gösterdikleri fedakârlıklar ve özverili çalışmalarından dolayı hastane personeline teşekkür ederek görevlerinde kolaylıklar diledi.

“İLÇEYE BAĞLI KÖYLER ZİYARET EDİLDİ”

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Kâzımkarabekir ilçesinde katıldığı bir dizi programının ardından ziyaretler kapsamında ilçeye bağlı Akarköy, Kızılkuyu, Özyurt ve Karalgazi köylerini ziyaret etti.

Katıldığı köy ziyaretlerinde köy muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Işık, bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. Köy Muhtarlarından köylerin mevcut genel durumu ve yaşanan sorunlar hakkında da bilgiler alan Vali Işık, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırarak refah seviyesini yükseltmek ve bölgede yaşanan sorunların bir an önce giderilmesi noktasında İl Özel İdaresi olarak gereken çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Köy muhtarlarından köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların tespit edilerek Valiliğe bildirilmesi konusunda uyarılarda bulunan Vali Işık, koronavirüs ile ilgili olarak alınan tedbir ve önlemler ile birlikte vaka sayısında yaşanan düşüşün rehavete yol açmaması gerektiğini belirterek salgının yayılımının önlenmesi ve izole edilebilmesi için vatandaşlarımızın alınan tedbir ve önlemlere uymaları konusunda gereken titizliği ve hassasiyeti göstermelerini istedi.

Karalgazi köyü ziyareti öncesi bölgede faaliyet gösteren Dekart Mermer ocağına giderek incelemelerde bulunan Vali Işık, firma yetkilisinden bilgiler aldı.

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ UNUTULMADI”

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Kâzımkarabekir ilçesindeki ziyaret ve incelemelerinin ardından ilçede yaşayan şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde bir süre sohbet ettiği ailelerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, “ülkemizin birliği, dirliği, bekası ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyarak bu kutlu yolda canlarını veren şehitlerimizin haklarının asla ödeyemeyiz. Devletimiz vatan yolunda canlarını feda eden şehitlerimize ve yaralanan gazilerimizin her zaman yanında olduğunu ve bütün imkânlarıyla yine yanında olmaya devam edecektir. Bu vesile ile bugün vefatının 73. Yıldönümü olan Kurtuluş savaşımızın unutulmaz simalarından Kazım Karabekir paşamızın nezdinde tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, bu uğurda yaralanan gazilerimize ise sağlıklı ve huzurlu dolu bir yaşam temenni ediyorum dedi.