Cumhurbaşkanlığının 2022/209 sayılı kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliği görevine atanan Vali Mehmet Alpaslan Işık şehirden ayrılmadan önce basın açıklaması düzenledi.

Valilik binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Işık; “Bundan yaklaşık iki sene önce göreve başlarken yine burada sizlere basın açıklamasında bulunmuştum. Bu açıklamada makamlar gelip geçicidir. Önemli olan biz buradan giderken bir Allah razı olsun alırsak bizim için en büyük makam odur. Burada tarafsız olarak adil bir şekilde hiç kimsenin güdümüne girmeden görev yapmayı kendime bir ilke edindim. İnşallah bu şekilde de görevimi tamamlayarak buradan huzur içinde ayrılacağıma inanıyorum demiştim. Allah’ıma şükürler olsun ki bu şekilde ayrılmak bana nasip oldu.

Bildiğiniz üzere ile atandığımda bir pandemi vardı.  Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde, canla başla çalışan sağlık ordumuz, kamu kurum kuruluşlarımız, STK’larımız, muhtarlarımız ve en önemlisi halkımızın desteği ile bunun üstesinden geldik. Hiçbir zaman yaptığım hizmeti, getirdiğim kaynakları basına verip ön plana çıkmadım, yerimi haddimi bildim. Kimseyle yarışa girmedim. Sadece halka hizmet için yarıştım. Takdir Karaman halkınındır.

Değerli arkadaşlar ben pandemiden dolayı herkesin yüzünde maske takılıyken Karaman’a atandım ve yaklaşık 2-3 ay önce maske takma mecburiyeti kalktı ve maskeler düştü.

Gerçek yüzü sonradan ortaya çıkan bir avuç kişi dışında Yunus Emre gibi hoşgörü timsali şahsiyeti bağrından çıkarmış topraklarda yaşayan Karaman halkının da Yunusla aynı meziyete sahip olduğu tartışmasızdır. Ben Karaman halkının engin hoşgörü ve desteğini her zaman arkamda hissettim. Gözlerdeki o sevgiden ilham aldım. Kaynaştım bütünleştim. İlçe ilçe köy köy dolaştım.

Kamu malını peşkeş çektirmedim. Buna kalkışanlar hakkında gereğini hukuk çerçevesinde yaptım. Yakalarından tutup adalete teslim ettim. Onların iftira kampanyaları ile mücadele ettim. Hukuk tarafından bu kişiler tazminata mahkûm edildi. Buna rağmen bıkmadan kaymakamlar hakkında da iftirada bulundular. Bu konuda da hukukun gereğini yapacağına inancım sonsuzdur.

Bu şarkı burada bitmez. Nerede olursam olayım mücadelem etkin bir şekilde sürecek. Zira namuslu, kamu malını koruyan kamu görevlileri benim gözüm kulağım olacak.

Vali yardımcısı, kaymakam, daire amiri, belediye başkanları, oda başkanlarımız ve STK’larımızın temsilcileri varlıklarını hep yanımda hissettirdiler. Ben kendilerine ve vefa bilir Karaman halkına sonsuz teşekkürü bir borç biliyorum. 

Yine beni karamana vali olarak atayarak hizmet etme fırsatını bana veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a ve beni bu göreve öneren Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum.

Sözlerimi yunusun diyarında yunusun sözleri ile bitirmek istiyorum.

Biz dünyadan gider olduk kalanlara selam olsun demiş yunus

Bende şöyle diyorum.

Biz Karaman’dan gider olduk kalanlara selam olsun. Haydi eyvallah. Hoş çakalın” dedi.