Toplantının başında bir konuşma yapan Vali Işık, “ilimizde son bir hafta içerisinde vaka sayılarındaki yaşanan artışın eğitim- öğretimi doğrudan ve olumsuz etkilemesi nedeniyle durum değerlendirmesinde bulunmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek normalleşme süreciyle birlikte okulların yüz yüze eğitime başladığını ancak bazı özel kurs ve etüt merkezlerinin bilgileri dışında ek kurslar düzenlediğini tespit ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının yayınladığı risk haritasında turuncu olan ilimizin kırmızıya dönme ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade eden Vali Işık, ilimizin şu an kritik bir noktada olduğuna dikkat çekerek, “yaşanan bu durumun ilimiz açısından getireceği olumsuz sonuçları bertaraf edebilmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere sizlerle bir araya gelmeyi uygun gördük. Okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve devamlılığın sağlanması yönünde sizlerle istişare edelim istedik. Amacımız tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde süreci en iyi şekilde yönetmek. Elbette ki sadece denetimlerle salgının önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımızın da kurallara ve alınan tedbirlere uymaları noktasında bilinçli hareket etmeleri gerekiyor. Bu nedenle sizlerden 8 inci ve 12 inci sınıflardaki yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin okul ve kurs çıkışı kafe, AVM ve benzeri kalabalık ortamlara gitmemeleri yönünde öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunmanızı istiyoruz. Bu süreçte sizlerle sürekli olarak iletişim halinde olacağız. Birlikte hareket ederek ve birlikte çözüm yolları bularak bu süreci aşabilir, aldığımız tedbir ve önlemlerle birlikte daha sağlıklı günlere yol alabiliriz” dedi.
Eğitim- öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, çocuklarımızın ve ailelerimizin yarınlara umutla bakabilmeleri için bu süreci dayanışma ruhu içerisinde hep birlikte aşacağız diyen Vali Işık, “Bu konuda sadece bizlere ve eğitim camiasına değil tüm kurumlarımıza ve halkımıza çok önemli görevler düşüyor” dedi.

Konuşmasının sonunda katılımlarından ve katkılarından dolayı özel okul yöneticilerine teşekkür eden Vali Işık, yaşanan bu sıkıntılı günleri el birliği içerisinde hep birlikte aşacağız dedi.

Toplantının devamında İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından okullarda karşılaşılan pozitif vaka sayılarıyla ilgili bilgilendirme yapılarak artan vaka sayıları, uygulanan tedbirler ve alınabilecek tedbirlere yönelik bilgiler verildi.