Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından sağlık çalışanlarına seslenen Vali Işık, hastanelere yabancı olmadığını kendisinin de bir doktor çocuğu olduğunu belirterek sağlık camiasına uzak olmadığını söyledi. Tıp bayramına ilişkin Çocukluk dönemlerinden örnekler verdiği konuşmasında babası ile birlikte kendisinin de bu tip kutlamaların içinde olduğunu anlatan Vali Işık; “Gerçekten de sağlık çalışanları benim en çok değer verdiğim meslek grubu. Birisi öğretmenlerimiz, diğeri de sağlık çalışanlarımız. Buna emin olabilirsiniz. Bir sağlık çalışanının oğlu olarak hastaneye gelirken kendimi bir mabede geliyormuş gibi hissederim. Bu pandemi sürecinde sizleri de böyle bir arada göremedik ancak gerek sağlık müdürümüz ve gerekse diğer sağlık yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda her zaman sizlerin fedakârca çalışmalarınızdan duyduğum mutluluğu ve memnuniyeti hissettiğimi onlara da çeşitli vesilelerle ifade ettim. Sizler gerçekten de pandemi döneminde özveri ve üstün gayretlerinizle çalıştınız. Aranızdan kaybettiklerimizde oldu. Ben onları vefat eden sağlıkçılar olarak değil şehit olarak görüyorum. Meslek şehitleri onlar. Çünkü bu hastalık ilk çıktığımız zamanlarda marketlere bile o kadar korkarak gidiyorduk ki dışarıya tedbirlerimiz almadan çıkmıyorduk. Biz kendimiz koruyabiliyorduk ancak sizler her an o mikropla karşı karşıyaydınız. Özverili bir şekilde canınız ortaya koyarak çalıştınız. Allah yokluğunuz göstermesin. Hepinize tek tek teşekkür ediyor, bu vesile ile 14 Mart tıp bayramınızı tebrik ederek sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yılın doktoru ve yılın sağlık çalışanına, meslekte 30 yılı aşkın görev yapan hekimlere ve pandemi sürecinde hizmet eden sağlıkçılar adına sağlık yöneticilerine plaket ve başarı belgeleri Vali Mehmet Alpaslan Işık ve protokol üyeleri tarafından verildi.

1919 yılı İstanbul işgali sırasında tıbbiyelilerin işgale direnişinin sembolü olan Hikmet Boran ve arkadaşların anlatıldığı video gösteriminin ardından program beşinci sınıf öğrencisi Mert Efe Uzun’un yazdığı ve sağlık çalışanlarına ithaf ettiği Merhamet adlı kısa video gösterimi ile sağlık çalışanlarından oluşan yerel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel eserler ve 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hazırlanan pasta kesimi ile sona erdi.

Programa Vali Işık’ın yanı sıra eşi hanımefendi Munise Işık, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ve sağlık personeli katıldı.