Türkiye’de son zamanlarda firmaların serbest piyasa koşullarına aykırı hareket ederek fiyatlarda piyasa dengesinin üzerinde ciddi artışlar yaşandığı iddialarını Karaman sınırları içinde araştırmak ve piyasa dengesinin korunmasını sağlamak amacıyla Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın talimatları doğrultusunda denetim komisyonu oluşturuldu.

Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda Karaman Belediyesi, İl Defterdarlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerini kapsayan denetim komisyonu ilimiz genelinde denetimlerine başladı. Komisyon tarafından yapılan denetimlerde son dönemde yetkili birimlere ulaşan şikâyetlere sıkça konu olan şeker başta olmak üzere temel gıda ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, söz konusu ürünlerin alış satış faturaları incelenerek ürünlerin fiyatında girdi ve diğer üretim maliyetlerinde yaşanan artışlar gibi haklı bir sebebe dayanmaksızın yapılan aşırı ve adil olmayan fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca market raflarında az sayıda ürün bulundurarak bitecekmiş algısı oluşturulması veya hiç bulundurmayıp malın fiyatını yükseltme amaçlarına karşı firmaların raf ve depoları incelenerek piyasada darlık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlere karşı komisyonca yapılan denetimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.