Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Bilim Kurulunun tavsiyeleri, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının pazar yerlerinin kurulması ve işleyişine yönelik aldığı karar ve önlemler doğrultusunda pazar denetimleri devam ediyor.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, ilimiz Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarında incelemelerde bulunarak, pazar esnafı ve vatandaşlarımızı maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konularında uyarılarda bulundu.

Cumartesi Semt Pazarının giriş ve çıkış noktasında yürütülen denetimleri ve (Kovid-19) tedbirleri kapsamında pazar yerlerinin kurulması ve işleyişine ilişkin alınan önlemleri yerinde inceleyen Vali Işık, pazar yerinde görevli ekiplerden alınan tedbirlerin uygulanması hususunda gerekli titizliğin ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Pazar yerine yaptığı ziyaret ve incelemeler sırasında pazar esnafı ve vatandaşlardan alınan tedbirler doğrultusunda belirlenen kurallara titizlikle riayet etmelerini isteyen Vali Işık, alışveriş sırasında esnaf ve vatandaşlara kovid-19 salgınıyla mücadelede “Maske kullanımı, sosyal mesafe ve el temizliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla alışveriş hareketliliği ve pazarın durumuyla ilgili ayaküstü bir süre sohbet eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, sorun ve taleplerini dinlediği esnaflara hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.