Vali Mehmet Alpaslan Işık, 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; “Kalkınmanın ve gelişmenin temel dinamiği olan enerji ve tabii kaynakların en doğru bir biçimde ekonomiye kazandırılması için atılan her adım, güçlü ve müreffeh bir ülkenin de en büyük teminatıdır.

Bu anlamda dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yerin metrelerce altında dayanışma, birlik ve beraberliğin en anlamlı örneğini gösteren madenci kardeşlerimizin ilimizin ve ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük emekleri vardır.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin bu anlamlı ve önemli günlerini kutluyor, başta ilimiz Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesindeki maden kazasında yaşamını yitiren madencilerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum.

Bu vesile ile Ermenek'teki maden işçilerimizin iş güvenliği başta olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının takipçisi olduğumuzu belirtir saygılarımı sunarım" dedi.