Işık, yayınladığı mesajında; “Tarih boyunca, fedakârlığı, birlik ve beraberliği, vatan sevgisi ile büyük kahramanlıklar gösteren Milletimiz, hür ve bağımsız yaşayarak bugünlere gelmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesidir.

Bağımsızlık sürecinde önemli bir rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın duygularına tercüman olan büyük şair, vatansever Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı ile bu kahramanlığı ölümsüzleştirmiştir.

Her milleti bir arada tutan, milli, dini ve kültürel değerleri vardır. Türk Milletinin vatan ve millet sevgisi, hürriyet ve istiklâl tutkusu ve bayrağına olan saygısı her zaman milli birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Milletimizin bu kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı; ülkemizin her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir.

Bu duygularla İstiklâl Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü ve İstiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’u anarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu büyük destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum “dedi.