Vali Mehmet Alpaslan Kazım Karabekir Paşa’nın ölümünün 73. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Türk tarihinin önemli şahsiyetlerinden, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından Şark Cephesi Komutanı, Kâzım Karabekir Paşa’yı ölümünün 73’üncü yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bir ülke, tarihi ve millî değerleriyle var olur. Yakın tarihimizin önemli değerlerinden birisi de, şüphesiz, Kâzım Karabekir Paşadır. O, sadece askerî kimliğiyle değil, bir İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin unutulmaz başkanlarından birisi olarak Türk tarihinin mümtaz simalarından birisi olmuştur.

Bugün bizler onun şahsiyetini, cesaretini ve gayretini tüm zamanlara taşıyarak, ilimizin ve ülkemizin değerlerini ve kazanımlarını daha da üst noktalara taşımanın gayretindeyiz. İnanıyorum ki, bu aziz millet, böylesi büyük insanların hayatını, mücadelesini ve hatıralarını her daim yaşatacak ve kutlu bir miras gibi kuşaktan kuşağa aktaracaktır.

Bu duygularla Kâzım Karabekir Paşa’nın ölümünün 73’üncü yıldönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum “dedi.