Vali Mehmet Alpaslan Işık, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında: “ Anadolu’nun bağrında, medeniyetin kadim şehirlerinden birinde, Karaman’da yaşıyoruz. Karaman, üreten ve ihraç eden, bölge ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan, yaşam kalitesinin sürekli arttığı bir şehrimiz olup tarımda, sanayide olduğu gibi turizmde de birçok zenginliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Turizm sürdürülebilir bir kalkınma aracı olduğu kadar bir yeri tanımak, bir medeniyeti anlamak, bir yerin doğal güzellikleriyle tanışmak, yeni tatlarla buluşmak açısından da büyük önem arz ediyor. “Kapımız Açıktır Girene, Lokmamız Helaldir Yiyene” anlayışı ile yüzyıllardır Anadolu irfanına yurt olan şehrimizin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, folklorunu, mutfağını, insanını tüm dünyaya anlatmayı onurlu bir görev kabul ediyoruz.

Tarım alanında, sanayi alanında her geçen gün daha da güçlenen ilimizin turizm anlamında da hak ettiği yere gelebilmesi için çalışıyoruz. Niyetimiz ve gayretimiz halkımızın ve yatırımcılarımızın beklentilerini dikkate alarak daha nitelikli ve sürdürülebilir turizm etkinlikleri ve yatırımlarıyla Karaman’ın güzelliklerinin, değerlerinin daha çok fark edilmesidir. Bu elbette ki sağlam bir işbirliği ile mümkündür.

Bu anlamda turizm sektörünün tüm paydaşlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyor, Turizm Haftası’nın daha güzel, daha sağlıklı, daha bereketli günlerimizin başlangıcı olmasını diliyorum” dedi.