Bayır köyü ile köy ziyaretlerine başlayan Vali Işık’ı burada köy muhtarı Mustafa Ceylan ve vatandaşlar karşıladı. Köy meydanında bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, yeni yılın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa başta sağlık ve huzur getirmesi dileklerinde bulunarak koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların maske, temizlik ve fiziki mesafe kurallarına riayet etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Bayır köyüne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Bayır Aile Sağlığı merkezi ile birlikte Bayır ilkokulunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Işık, daha sonra aynı köyde yaşayan yürüme engelli vatandaşımız ile yakından ilgilenerek bir süre onunla sohbet etti.

Köy ziyaretlerine Ada, Kalaba ve Akçalan köyleri ile devam eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyaret ve incelemeleri sırasında köy muhtarlarından köylerin mevcut genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Işık, köylere en iyi ve kaliteli hizmeti getirebilmek için çalıştıklarını belirterek gerçekleştirdikleri bu köy ziyaretleri ile yaşanan sorunların yerinde tespit edilmesi ve sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaların yapılmasının amaçlandığını ifade etti.

Köy ziyaretleri sırasında vatandaşların yeni yılını tebrik ederek önümüzdeki 2021 yılının ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve barış getirmesi dileklerinde bulunan Vali Işık, koronavirüs tedbirleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak yaşanan pandemi sürecinin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini söyledi.

Zorlu bir süreçten geçildiğini söyleyen Vali Mehmet Alpaslan Işık, bu mücadeleyi kazanabilmenin yolunun maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı ve temizlik ile birlikte bu süreçte ev ziyaretleri ile birlikte taziye gibi özel gün ve toplantıların yapıldığı kalabalık ortamlardan uzak durulması ile mümkün olacağını söyledi.

Köy ziyaretleri sırasında alanda karşılaştığı çocukların ilgi ve sevgisiyle de karşılaşan Vali Mehmet Alpaslan Işık, bir araya gelerek sohbet ettiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın köy ziyaretlerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar’da eşlik etti.

“PERŞEMBE PAZARINDA DENETİMLERDE BULUNDU”

Vali Mehmet Alpaslan Işık, köy ziyaretlerinin ardından covid-19 salgını tedbirleri kapsamında semt pazarını ziyaret ederek inceleme ve denetimlerde bulundu.

Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkan Yardımcısı Adem Gök ile birlikte daha sonra semt pazarında incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, denetimleri sırasında pazar esnafı ve vatandaşlarla ayak üstü bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaret ve denetimler sırasında Vali Işık, esnaf ve vatandaşların yeni yılını tebrik ederek hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.