4 Aralık Dünya Madenciler Gününde Olay TV’nin canlı yayınına katılan Maden İş Sendikası Eğitim Uzmanı Başaran Aksu, Ermenek’teki madenciler hakkında açıklamalarda bulundu. 3 Aralık gecesi Karaman’a geldiklerini canlı yayında dile getiren Aksu, “Biz şu anda Karaman’dayız, Karaman valisiyle bir görüşme yapacaktık. Karaman Valisi bize kesin sözler vermişti, umutlandırmıştı, fakat şimdi Süleyman Soylu’nun söz geçirmediği işverene, ben hiç söz geçirmem dolayısıyla beni yapacak bir şeyim yok siz kendiniz ne yapıyorsanız yapın gibi bir cevapla biz valilik görüşmesinden ayrıldık” dedi.

Bu açıklamalardan sonra Vali Mehmet Alpaslan Işık, Maden İş Sendikası Eğitim Uzmanı Başaran Aksu’ya yaptığı açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Vali Işık, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“4 Aralık Cuma günü OLAY TV saat 13:00 haberlerine bağlanan Bağımsız Maden İŞ Sendikası eğitim uzmanı olan şahıs aynı gün benimle 2 sendika ve 2 işçi temsilcisinin katıldığı toplantıda kendisinin de bulunduğunu, bu toplantıda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun söz geçiremediği işverene Vali olarak kudretimin yetmediğini söylediğim şeklinde gerçek dışı ifadeler kullanmıştır.

Kendisi toplantıda bulunmadığı gibi toplantıda bu anlama çekilecek bir konuşmam dahi olmamıştır. Bu ifadeler gündemde kalmaya çalışma gayretinden başka bir şey değildir.

Denize düşen YILANA,

Devletin emeğin yanında yer almasından rahatsız olan,

 Devletle işçiyi karşı karşıya getirmekten başka çözüm üretemeyen

 Sözde sendikacı ise YALANA sarılır.”