Valilik Toplantı Salonunda Vali Murat Koca’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Vali Yardımcıları Erkan Karahan, Kenan Eskin, Dr. Sezer Işıktaş, Mehmet Uğur Arslan, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Müdürleri katıldı. 
Vali Koca başkanlığındaki toplantının açılışında, daha önce yapılan toplantıda gündeme gelen konular ele alınırken birim müdürleri ise toplantıda görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.  
Vali Koca ise konuşmasında; “Kamuda çalışan ve kamu görevi yapan tüm çalışanların üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmakla mükellef olduğunu söyledi. Vatandaş mağduriyetinin yaşanmaması için taleplerin Kanunlar ve mevzuatlar doğrultusunda yerinde ve titizlikle incelenerek yasal süresi içerisinde cevabının verilmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasının devamında kamu hizmetlerinin zamanında ve en iyi şekilde yürütülmesinin kaliteli hizmet anlayışı ile birebir ilişkili olduğunu dile getiren Vali Koca, bu yüzden vatandaş odaklı kaliteli hizmet konusunda belli bir standartın yakalanması gerektiğini ifade etti. 
Kamu kurumunda çalışan tüm personelin kaliteli, hızlı ve sağlıklı hizmet verme noktasında daha verimli çalışmaları gerektiğini söyleyen Vali Koca, “Hepimiz kamu görevi yapıyoruz ve kamuya karşı belli sorumluluklarımız var. Bu bilinç içerisinde işimizi layıkıyla yapmak ve yaptığımız işin hakkını vermek zorundayız. Bu nedenle kamu personelinin vatandaşa hizmet verme noktasında daha dikkatli ve daha verimli çalışması gerekiyor” dedi. 
Birim Müdürlerinin kamuya yönelik olarak hizmet verme noktasında kendi bünyesinde çalışanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesini yapmaları gerektiğini, bunun da daha kaliteli ve daha hızlı hizmet anlamına geldiğini vurgulayan Vali Koca, yapılan işlerin de denetiminin sağlıklı bir şekilde yapılmasını belirterek, hizmet noktasında personel eksikliği hissedilen yerlerde bu eksikliğin giderilerek verilen hizmetlerin daha iyi yürütülmesini söyledi. Kamuda iş yükünün daha dengeli bir şekilde dağıtılmasının hizmet verimini ve hizmet kalitesini yükselteceğini belirten Vali Koca, sözlerinin sonunda katılımcılara Karaman’a kurulacak olan enerji ihtisas bölgesi konusunda açıklamalarda bulundu. 
Yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller konusunda da gereken önemin verilmesi ve titizlikle uygulanması konusunda uyarılarda bulunan Vali Koca, sözlerinin sonunda il idare şube başkanlarından Karaman’a ve ülkemize faydalı olacağı düşünülen projeler olması halinde bunun değerlendirileceğini belirtti ve bu yönde çalışmalar yaparak hayata geçirilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi”