Vali Mehmet Alpaslan Işık, yayınladığı kutlama mesajında; “ Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Gazilik unvanı hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Bu şerefli unvanı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu güzel vatana ve mukaddes değerlerimize sahip çıkmak, istiklalimizi ve değerlerimizi sonsuza kadar korumak hepimizin görevidir.

Şanlı tarihi boyunca, vatanını, bayrağını, istiklalini ve mukaddes değerlerini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı bilmiştir.

Milletimiz, bundan bir asır önce Çanakkale’de, Sakarya’da olduğu gibi bugün de “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek, istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Gerek güvenlik güçlerimizin içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı yürüttüğü kahramanca mücadele, gerekse de aziz milletimizin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tüm fertlerinin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergiledikleri destansı direniş, bunun en güzel örneğidir.

Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatan topraklarında bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı al bayrağımızı bu topraklar üzerinde sonsuza dek dalgalandırmak, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum” dedi.