Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Karaman Valiliği tarafından gerçekleştirilen programla il ve ilçe merkezlerinde çocuklara yönelik bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Vali Fahri Meral öncülüğünde ilk ziyaret Şehit Polis Kemal Yılmaz’ın ailesine yapıldı. İlçelerde de kaymakamların eşzamanlı ziyaretleri ile gün boyu il milli eğitim müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı ve okul yöneticileri, Vefa Sosyal Destek Grupları; şehit ve gazi çocuklarını, aile büyüklerini kaybetmiş çocuklarımızla 23 Nisan doğumlu öğrencileri evlerinde ziyaret etti. Bayrağımız, çeşitli hediyeler ve doğum günü pastalarıyla çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları evlerinde kutlandı.

Fahri Meral, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’üncü yıldönümünde il genelinde hayatta olan 1920 doğumlu 100’üncü yaşına giren beş vatandaşımıza doğum günü pastası göndererek 100. yaşlarını kutladı.

İl genelinde 2000 adet Şanlı Türk Bayrağımız, Vali Fahri Meral’in mektubuyla çocuklara ulaştırıldı.

Vali Fahri Meral, koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında bayramı evlerinde geçirmek zorunda kalan çocukları ve ailelerini bu akşam tüm Türkiye'de saat 21.00’da eş zamanlı olarak yayınlanacak İstiklal Marşımızı, pencere ve balkonlarına çıkarak hep birlikte coşkuyla okumaya davet etti.