Vali Meral’in İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette; Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Şerife Han ve kurum personeli hazır bulundu.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla Ankara’da dağıtımı yapılan ve ilimize de tahsis edilen bir adet 4x4 Ford Ranger marka arazi aracının ilimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Meral, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün operasyonel araç yeterliliğine sahip olduğunu belirterek, genel ihtiyaçları ve eksiklikleri konusunda yetkililerden bilgiler aldı.

Kurumun genel yapısı ve idari işleyişi hakkında da bilgiler alan Vali Meral, AFAD’ın acil durumlara müdahale, arama – kurtarma ve yardım faaliyetlerinde ülkemizin en önde gelen kuruluşları arasında yer aldığını belirterek, kurumun yaşanabilecek her türlü afetlere karşı araç ve gereçleriyle birlikte eğitimli personellerinin 24 saat hazır bulunması gerektiğini ifade etti.

Vali Meral, ilimiz genelinde yürütülecek çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonun önemine değindi.