Bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerinin verildiği hizmet binasında incelemelerde bulunarak, iletişim merkezinde verilen hizmetler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Meral, iletişim merkezine düşen ve yanıtlanan çağrıları bir süre yerinde takip ederek bilgiler aldı.

İletişim merkezine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından kurum yöneticileriyle kısa süren bir toplantı yapan Vali Fahri Meral, toplantının ardından kurum personeline çalışmalarında kolaylıklar dileyerek iletişim merkezinden ayrıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim merkezinde işaret dili, Web Chat, Mobbing, SMS hizmeti, ALO170 mobil uygulama ve yabancı dil hizmetlerinin yanı sıra (İngilizce, Arapça, Almanca) hizmet kanalları üzerinden ulaşan vatandaşlara 7/24 saat bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri veriliyor.

İlimizde 2010 yılında 50 kişi ile hizmet vermeye başlayan ALO 170 iletişim merkezi, 2019 yılı itibariyle 10 farklı ilimizde 1567 kişinin hizmet verdiği bir merkez konuma gelmiştir. Engelli vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere, bayanlar, şehit ve gazi yakınları ile maden sektöründe çalışanların yakınlarının istihdam edildiği ALO 170 iletişim merkezi projesi Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olma özelliği taşıyor.

Vali Fahri Meral’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler iletişim merkezi ziyaretine, SGK İl Müdürü Serdar Fındık, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, TKDK İl Koordinatörü Özgür Öztürk eşlik etti.