Muhtarlar toplantısından önce Ayrancı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Meral, Kaymakam Mehmet Gözde’den ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Program dâhilinde Halk Eğitim Merkezi binası toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Fahri Meral, toplantının hayırlara vesile olması dileyerek, yeni seçilen muhtarlara hizmetlerle dolu iyi bir beş yıl geçirmeleri dileğinde bulundu.

Vali Fahri Meral, ilk olarak Ayrancı merkez mahalle muhtarları daha sonra da köy muhtarlarına tek tek söz vererek mahalle ve köylerindeki sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda muhtarlar; mahalle ve köylerindeki sosyal ve ekonomik durum, elektrik, sulama ve içme suyu, yol yapım çalışmaları, mezarlık bakımı, köy yeni yerleşim yeri, tarihi cami ve köprülerin tadilatları ve köylerde cep telefonlarının çekmemesi gibi konular dile getirilerek, ilgili kurumlarca da gerekli notlar alındı.

Toplantıda, dile getirilen sorun ve taleplerin giderilmesi noktasında mücadele edileceği belirtilerek, ilgili kurum müdürleri tarafından da gerekli açıklamalarda bulunuldu. Gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında tüm muhtarlar, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral’e teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Vali Fahri Meral, gerçekleştirilen toplantının ardından Ayrancı Semt Pazarını gezerek incelemelerde bulundu. Pazarda esnaflarla bir süre sohbet eden Vali Meral, pazarcı esnafına bol ve bereketli kazançlar dileyerek alışveriş yapan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Vali Meral’in 19 Temmuz 2019 Cuma günü gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısı ve ilçe ziyaretine, Kaymakam Mehmet Göze, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali yener Terlemez, Ayrancı İl Genel Meclis Üyeleri, il ve ilçe daire müdürleri eşlik ettiler.