Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Türk basınında sansürün kaldırılmasının 110. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı  en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden birisi de ifade ve haber alma özgürlüğüdür.
 
Bu bakımdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir.
 
Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.
 
Basın çalışanlarının kendi kurum ve mesleklerine olduğu kadar topluma karşı da sorumlulukları vardır. Hiçbir şart ve durumda bu sorumluluklar unutulmamalıdır.
 
Tarafsız, güçlü ve sorumluluk alan bir yerel basının da sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açıktır. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren yerel basın temsilcilerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum.
 
Bu düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, internet haber siteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.