Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Polat ve kaymakamlık personeli tarafından karşılanan Vali Meral, makamında ziyaret ettiği Kaymakam Polat’tan ilçenin tarihi ve sosyo – ekonomik durumunu içeren bilgiler aldı. Binada bir süre incelemelerde bulunarak kaymakamlık personeliyle tanışan Vali Meral, daha sonra Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Meral, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının başında terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı Devlet hastanesinde şehit olan Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Kızılca’ya Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine ise sabırlar diledi.

Toplantıda, özellikle eğitim alanında ilimizin standartların üzerinde olduğunu belirterek, sağlıktan ulaşıma kadar hemen hemen her alanda ilimizde çok önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

İl Özel idaresi olarak ilimize yatırım anlamında çok güzel hizmetlerin yapıldığını ifade eden Vali Meral, bugüne kadar ilimize yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür etti. İl Genelinde yürüttüğümüz bütün hizmetlerin birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Vali Meral, sorunu olsun veya olmasın devletin kapısının vatandaşlarımıza her daim açık olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen bu toplantıların, muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sıkıntı ve zorlukları birlikte aşma noktasında önemli olduğunu söyledi. Devlet millet işbirliği içerisinde hep birlikte çalışarak yaşanan sorunlara birlikte çözüm bulmaları gerektiğini ifade eden Vali Meral, temel amaçlarının vatandaşlarımızın hak ettiği daha iyi yaşam koşullarını temin etmek olduğunu söyledi.

Vali Meral’in konuşmasının ardından mahalle ve köy muhtarları sırasıyla söz alarak yaşadıkları sorun ve taleplerini Vali Meral’e ilettiler.

Vali Meral, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından sırasıyla İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti. İlçedeki kurumlara gerçekleştirdiği ziyaretlerde Vali Meral, kurum amirlerinden kurumun işleyişi, personel yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Şehit Ailesi Ziyaret Edildi

Vali Meral, ilçe ziyaretleri kapsamında 1998 yılında Şırnak ili Çakırsöğüt ilçesinde vatani görevini yaparken şehit olan jandarma komando er Osman Küçükçelebi’nin ailesini ziyaret etti. Şehit Çelebi hakkında baba Mustafa Küçükçelebi’den bilgiler alan Vali Meral, ülkemiz ve milletimizin bekası için canlarını fedan eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

Vali Meral, şehit ailesine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Vali Meral’in Kâzımkarabekir ilçesindeki ziyaretlerine İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, ilçe kaymakamı Ramazan Polat ve ilgili kurum müdürleri katıldı.