Koronavirüs ile mücadelenin ilk aşamasını bütün kurumların üstün gayreti, vatandaşların duyarlılığı ve desteği ile Karaman’ın bir bütün olarak bu mücadelede her yönden başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayan Vali Meral, katkı sağlayan bütün kurumlar ve personel ile kuralları uygulamada özen göstererek tedbirlerin uygulanmasında kolaylık sağlayan Karamanlılara teşekkür etti.

Vali Meral konuşmasının devamında; “Ancak, son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar meydana gelmiştir. Bu nedenle pandemi sürecinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda toplu etkinliklerin yapılmaması ve belirlenen kurallara uyulması önem arz etmektedir” dedi.

1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren tekrar hizmet vermeye başlayan işyeri ve işletmelerin sahipleri ile buralarda çalışacak vatandaşlarımız ve halkımıza bu gelişmenin hayırlı olmasını dileyen Vali Meral, salgınla mücadelede asla rehavete kapılmamak gerektiğini belirterek, "Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde de bütün Karaman olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Maske kullanımı, sosyal mesafe ve el temizliği olmak üzere bu üç kuralın Kontrollü Sosyal Hayat sürecinin vazgeçilmez tedbirlerinden olduğunu ifade eden Vali Meral, Pazartesi günü faaliyete başlayan bütün işyerlerine de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizerek, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan, bütün işyerleri için ayrı ayrı uyulması gereken kuralların yer aldığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin eksiksiz olarak uygulanması noktasında bütün iş yerlerinden hassasiyet beklediklerini belirtti.

Vali Fahri Meral Açıklamasının devamında; "Değerli Vatandaşlarımız, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren faaliyeti durdurulan işletmelerimiz tekrar hizmet vermeye başladı. Öncelikle bu gelişmenin işyeri ve işletme sahiplerine, buralarda çalışanlara ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi Koronavirüs ile mücadelede yeni bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemin adı “Kontrollü Sosyal Hayat”
 

Yeni dönem, en az önceki dönem kadar önemli. Yeni dönemde de dikkatli davranmaya, alınan tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor. Salgınla mücadele asla rehavete kapılmayı, tedbirleri bırakmayı kabul etmiyor. Tam tersine şimdi bütün Karaman olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olmalıyız.

Maske kullanımı, Sosyal mesafe, El temizliği... Bu üç kural Kontrollü Sosyal Hayatın vazgeçilmez tedbirleridir.

Bu kapsamda faaliyete başlayan bütün işyerlerine de büyük sorumluluk düşüyor. Her bir işyeri, kendisine tebliğ edilen kuralları eksiksiz olarak uygulamalıdır.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından, bütün işyerleri için ayrı ayrı belirlenen Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine aşağıdaki linkten ulaşarak kendi işyerleri için belirlenmiş olan kuralları tam olarak uygulamalarını bekliyorum.

https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html

Saygıdeğer Karamanlılar, Yeni dönemde de sizlere güveniyor ve hepinizden duyarlı tutumunuzu devam ettirmenizi istiyorum. 1 Haziran’dan itibaren tüm vatandaşlarımızdan sosyal hayatlarına dair her türlü faaliyetlerin belirlenen kurallar doğrultusunda yapılmasına azami derecede dikkat ve uygun hareket edilmesi konusunda gösterilecek titizlik ve hassasiyetin önemli olduğunu düşünüyorum.

Kontrollü Sosyal Hayat içinde sağlıklı günlere birlikte ulaşalım. Karaman hep birlikte başaracak!"