Bucakkışla köyü ile başlayan köy ziyaretleri daha sonra sırasıyla Bostanözü, Çukur ve Narlıdere köyü ile sürdürüldü.

Köy ziyaretleri sırasında bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser ile birlikte köy muhtarlarından yaşadıkları köylerin genel durumu ve ekonomik yapıları hakkında bilgi aldılar ve köylerde yapılan yatırımları incelediler.

Bucakkışla köyüne gerçekleştirilen ziyaret sırasında, 1986 yılında Şırnak İli İdil ilçesinde vatani görevini yaparken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Hüseyin Çetin’in ailesi ziyaret edildi. Ziyarette, şehit Çetin’in annesi Ayşe Çetin ile bir süre sohbet edilirken, Vali Meral ve beraberindekiler aileye sabırlar diledi. Şehit Çetin’in annesi Ayşe Çetin, ilk kez bir valinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, kendilerini ziyaret eden ve acılarına ortak olan Vali Meral’e teşekkür etti. Seksen altı yaşında olmasına rağmen köyün ihtiyaç ve sorunlarını sohbet esnasında dile getirerek duyarlılık gösteren şehit annesi Ayşe Çetin’e teşekkür eden Vali Meral, anne Çetin’e sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni etti.

Şehit ailesine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından halk arasında Göz Mağarası olarak bilinen ve Karaman’nı Kurucabel Köyü Topal Hacı mevkiinde yer alan Yenidünya Mağarası’nda incelemelerde bulunuldu ve yetkililerden bilgi alındı.

2008 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu (mülga) tarafından 1. Derece Sit Alanı olarak tescil edilen ve canlı mağara olarak nitelendirilen mağara içerisinde yer yer kırk metre yüksekliğe ulaşan ve elli metre genişliğe sahip mağara içerisinde parçalar halinde beş metre derinliğinde göller yer almaktadır. Mağaranın ortasında adacıkların bulunduğu, farklı bölgelerinde sarkıt ve dikitlerin yer aldığı mağaranın turizm açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda, ilimiz sınırları içerisinde yer alan ve otantik bir görünüme sahip olan Yeni Dünya Mağarası’nın Karaman ve ülke turizmine kazandırılmasına dair yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Vali Fahri Meral’in köy ve şehit ailesi ziyaretlerine; Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacı Haliloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar ve il Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Hüseyin Alpaslan ile Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu eşlik etti.