Görüş, öneri ve isteklerin değerlendirildiği toplantıda; Karacaoğlan diyarı Sarıveliler’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, salonda hazır bulunanlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Vali Meral, 1996 yılında Sarıveliler ilçesinde üç ay görev yaptığını ve kendisi için önemli olduğunu belirterek, o zamandan bu yana Sarıveliler ilçesinin çok değiştiğini ve geliştiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Toplantı, Kaymakam Sadebıyık tarafından ilçenin genel durumu hakkında yapılan sunum ve merkez ve ilçeye bağlı köy muhtarlarının köyleri ile ilgili sorun ve isteklerini dile getirmeleri ile devam etti. İlçe kurum müdürlerinin yaptığı bilgilendirmelerin ardından toplantı sona erdi. Kaymakamlık ziyareti, hükümet konağında yer alan kurum personelleri ile birlikte çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi. 

Daha sonra Sarıveliler Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Meral,  Belediye binası önünde Belediye Başkanı Hayri Samur ve belediye personeli tarafından karşılandı. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Samur, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiği Vali Meral’e günün anısına yöresel kilim ve bir plaket hediye etti. Belediye hatıra defterini imzalayan Vali Meral, ziyaretin anısına belediye personeli ile çektirilen toplu fotoğrafın ardından çarşı ve esnaf ziyareti için belediyeden ayrıldı.   

ÇARŞI ESNAFINA HAYIRLI İŞLER VE BOL KAZANÇLAR DİLEDİ 

Vali Meral, Belediye ziyaretinin ardından çarşı esnafını ziyaret etti. İlçede yer alan farklı meslek gruplarından birçok esnafı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Meral, esnaflara hayırlı, bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu. 

Çarşı ve esnaf ziyaretine istihdama yönelik ve yöredeki işsizliğin azaltılması, ekonomiye katma değer sunması bakımından önemli bir projeye öncülük eden Sarıveliler Belediye Başkanlığının yapmış olduğu tekstil atölyesini gezerek devam eden Vali Meral, buradaki çalışmaları yerinde inceleyerek işletme sahibi ile bir süre sohbet etti ve bereketli bol kazançlar diledi. 

ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ 

Vali Meral, ilçedeki ziyaretlerine 1995 yılında Bingöl Akdağlar mevkiinde şehit düşen İbrahim Duran’ın ailesini ve 1994 yılında öğretmenlik için Mardin’in Savur ilçesinde bulunan ve göreve giderken şehit düşen Ali Yıldız’ın ailesini ziyaret etti. Vatanın bağımsızlığı ve bekası için toprağa düşen şehitlerimize gönül borcumuz var diyen Vali Meral, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diledi. 

Sarıveliler ziyaretinde son olarak ilçeye yeni kazandırılan kapalı spor salonunu ve örnek seralardan domates ve salatalık serasını gezerek incelemelerde bulunan Vali Meral, ilçeden ayrıldı. 

Vali Meral’ın Sarıveliler ilçesindeki ziyaretlerine, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve il müdürleri eşlik ettiler.