Ziyaretlerine Ermenek Kaymakamlığı ile başlayan Vali Meral’i Kaymakam İbrahim Gökmen karşıladı. Vali Meral, ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Gökmen'den bilgiler aldı.

Daha sonra ziyaretlerine şehit aileleri ile devam eden Vali Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendi, ilk olarak 2017 yılında Diyarbakır Silvan’da şehit edilen Mehmet Kızılca’nın Güneyyurt kasabasında ikamet eden babası Mustafa Kızılca ve yine aynı kasabada ikamet eden 1995 yılında Kuzey Irak’ta şehit düşen Muharrem Akça’nın eşi Fadime Akça’yı ziyaret ettiler.

Şehit ailesi ziyaretleri kapsamında daha sonra 1995 yılında Kuzey Irak’ta şehit düşen Kadir Hancı’nın Elmayurdu köyünde ikamet eden babası Hüseyin Hancı ve aynı köyde ikamet eden 1995 yılında Siirt Pervari’de şehit düşen Ali Avcı’nın annesi Alime Avcı’yı ziyaret eden Vali Meral ve eşi Zehra Meral, şehit aileleri ziyaretlerinin ardından Gazi Ali Pınar ve ailesini ziyaret ettiler.

Ziyaretlerine son olarak 1991 yılında Diyarbakır Kulp’ta şehit düşen Erdal Şen’in İkizçınar köyünde ikamet eden ailesini ziyaret eden Vali Meral, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine ve sevenlerine sabırlar dileyerek, ziyaret ettiği şehit ailelerine üzerlerinde şehitlerin resminin yer aldığı saatli tablo hediye etti.

Şehit aileleri ziyaretleri kapsamında Ermenek Kaymakamı İbrahim Gökmen ve Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Vali Meral ve eşi Zehra Meral hanımefendiye eşlik ettiler.