Ödeneği, ilimiz ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca İl Özel İdaresine gönderilmiş olan ve İl Özel İdaresinin yetkili organlarınca alınan kararlar doğrultusunda ihale yapma yetkisi Karaman Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliğine verilen Rehberlik ve Araştırma Merkezi Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulunuldu.

Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Hizmet Binası” nda incelemelerde bulunan Vali Meral, yapı denetim hizmetleri konusunda çevre ve şehircilik il müdürlüğü teknik personellerine ve hizmet binası yapımını üstlenen yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler alarak, inşaatın yapımında gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Sözleşme bedeli KDV hariç 6 milyon 570 bin Türk Lirası olan ve yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlanan hizmet binası 3 katlı olacak, birinci, ikinci ve üçüncü katlarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, zemin katta ise Rehberlik Araştırma Merkezi hizmet verecek.

Sözleşmesi 08.02.2017 tarihinde yapılan, 2018 yılı Temmuz ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanan hizmet binası 6858 m2 alana sahip olacak.

Hizmet binası inşaatı incelemesinde İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacı Haliloğlu Vali Meral’e eşlik etti.

Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ilimize kazandırılması amacıyla ihaleyi yapan Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanlarına teşekkür eden Vali Meral, yüklenici firma yetkililerine talimat vererek inşaatın zamanında bitirilerek kaliteden taviz verilmemesi konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.